Zaterdagavond verdeelden SK Berlare en HRS Haasdonk de punten na hun 1-1 gelijkspel. Na hun geweldige competitiestart loopt het de laatste tijd iets moeilijker bij de mannen van de Poerdam. Aanstaande zaterdag staat de derby tegen de buren van KSK Beveren op het programma en daar kijkt men alvast reikhalzend naar uit.

Conor Laerenbergh (HRS Haasdonk).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn op het veld van Berlare vrij goed aan de match begonnen” aldus kapitein Conor Laerenbergh. “Eigenlijk had het na een kwartier spel 0-2 moeten staan, maar jammer genoeg viel die goal niet. Uiteindelijk kwamen we zelfs 1-0 achter door een misverstand bij ons. Het is een wat moeilijk verhaal, maar jammer genoeg maken we dat elke week mee. Dat heeft te maken met de focus houden. Uiteindelijk konden we de gelijkmaker scoren en zat er zelfs de 1-2 in. Daartegenover staat dat ook Berlare de kans op 2-1 had, maar met een wereldsafe  verijdelde Mauro Van Goethem dit.”

“Al bij al denk ik dat dit een faire uitslag is. Het is wel met een zuur gevoel, omdat ik vind dat we de beter voetballende ploeg waren. Het is een beetje het verhaal van elke week, op dit moment slagen we er niet in om de wedstrijd dood te maken. We zitten momenteel in een moeilijke periode, maar met de kwaliteiten die in deze groep zitten gaat dit ongetwijfeld keren. Het werkpunt is dat we grote mensen voetbal moeten leren spelen, het jeugdvoetbal moet er nog uit. We wisten dat er in deze jonge groep er nog jeugdig voetbal in zat. Dat is een keuze die de club gemaakt heeft en waar ik volledig achter sta. Het is goed dat de club jonge gasten kansen wil geven om te groeien. Daarvoor betalen we nu leergeld en dat is ok. Daar is op zich niks mis mee, dat is normaal.”

“Zaterdagavond nemen we het op tegen KSK Beveren. Ik heb hen vorig seizoen aan het werk gezien, dit is een heel goed voetballende ploeg die over waanzinnige kwaliteiten en ervaring beschikt. Bovendien zijn er heel wat spelers die ik persoonlijk ken. Dat neemt niet weg dat we, zoals elke match, voor de drie punten gaan.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk