In eerste nationale bij de dames haalde DHC Waasmunster zwaar uit tegen DB Gent. Het werd een 19-51 overwinning. Volgend weekend speelt de nationale ploeg in Eupen en is er geen competitie, op 2 december gaat het dan richting Sint-Truiden.

De dames van DHC Waasmunster na de zege tegen DB Gent. Foto: RV.

“Nadat we in onze thuismatch belangrijke punten hadden laten liggen tegen DB Gent, waren we toch wel iets verschuldigd aan onze supporters” aldus Lisa Dierickx. “We zijn vol vertrouwen aan de match begonnen en al snel viel het eerste doelpunt. Onmiddellijk ging het tempo omhoog, maar we wisten vol te houden. De thuisploeg deed zijn uiterste best, maar Birte van Hout, onze keepster, hield goed stand. Bovendien konden we rekenen op het scorend vermogen van Clarisse Mannechez, die aan de lopende band wist te scoren.”

“We hebben op Gent als een team gespeeld, met aan de zijlijn coach Mourad Larit die bijstuurde waar nodig. Zelf werd ik steeds beter aangespeeld en wist zo ook mijn doelpuntjes mee te pikken. We hielden gans de match de beide voeten op de grond en bleven strijden voor elke bal.”

“Ook een pluim voor Lotte Verbeelen, onze andere keepster die sterk inviel. Bovendien was Siwar Ep Boussame de tegenstand steeds te slim af. Deze twee waren extra gemotiveerd omdat ze dit jaar zijn overgekomen van Gent. Toen de overwinning op zak zat konden ook de beloften hun speelminuten meepikken. Het spelniveau bleef zeer hoog, met een ijzersterke Marieke De Laet, die haar debuut maakte en ook tot scoren kwam. We hebben als team gespeeld en speelde voor elkaar, wat leidde tot een geweldige overwinning en dit tegen een toch wel sterk Gent.”

“Volgend weekend is er in Eupen een nationaal weekend waarvoor Marie Dalemans en ikzelf geselecteerd zijn. Daardoor zijn er geen competitiewedstrijden.”

“Op 2 december spelen we dan tegen Sint-Truiden, we weten nu al dat dit beste een pittige match zal worden. Het tempo zal gedurende gans de duur van de match zeer hoog liggen. We geven ons zeker niet op voorhand gewonnen, we gaan dan ook zestig minuten strijden. Onze sterke wapens zijn onze verdediging en de tegenaanval en daar gaan we voluit gebruik van maken om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Het is fijn dat we steeds meer groeien als ploeg en dat zowel op als naast het veld. Dat straalt ook af op onze wedstrijden. We leren week na week bij en dat maakt ons sterker.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster