BBC Wuitens Hamme won de voorbije speeldag bij de buren van BBC Zele met 51-63. Hiermee boekten de Wuitens de negende overwinning op tien wedstrijden, waardoor het de rangschikking blijft aanvoeren.

Coach Steven Mijs (BBC Wuitens Hamme). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was op zich geen goede partij van onze kant” klinkt het bij coach Steven Mijs. “Ik denk dat het één van onze slechtere wedstrijden van het seizoen was. In defence was onze focus er niet en in de aanval liep het in de eerste helft niet echt vlot. Bij de rust stond het 29-27. Aanvankelijk vlotte het ook in de tweede helft niet echt, maar doordat de thuisploeg in het laatste kwartier vergat te scoren hebben we toch de overhand kunnen nemen. Uiteindelijk hebben we dan met een tiental punten verschil gewonnen.”

“Uiteraard ben ik als coach zeer trots en fier op het parcours dat mijn team tot nu toe heeft afgelegd. Negen op tien hadden we voor aanvang van het seizoen nooit gedacht. Met een enthousiaste spelersgroep, met veel trainingsarbeid, spelvreugde en samenspel staan we nu toch maar mooi aan de leiding.”

“Met nog vier wedstrijden te gaan zijn we al zeker van een plaatsje bij de eerste vier. Ons doel is tot hiertoe bereikt. Op 14 januari, tijdens onze nieuwjaarsreceptie, komt Jeugd Gentson op bezoek. We gaan er alles aan doen om op die eerste plaats te blijven staan, we zouden graag van elke ploeg uit onze reeks winnen. Dat is alvast ons volgende doel. In februari komt dan de eindronde. Hiervan moeten we gewoon genieten, zonder stress. We zien wel hoever we geraken.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme