KSK Kieldrecht won de voorbije speeldag tegen FCH Sinaai met 2-1. Dankzij deze tweede overwinning op rij kunnen ze met een goed gevoel de winterstop ingaan. Zij staan niet alleen in de top vijf, maar al eerder wisten ze de eerste periodetitel op zak te steken.

Coach Tonny Pollet (KSK Kieldrecht).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het eerste kwartier was Sinaai baas” blikt Tonny Pollet terug. “Gaandeweg kwamen we beter en beter in de match. Op een bepaald moment gooide Jennes Vervaeck een zeer goed genomen vrije trap voor doel, Reinout Van Guyse twijfelde niet en devieerde de bal in doel.”

“Via een owngoal werd het zelfs 2-0. Daarna kwamen we nog een viertal keer alleen voor doelman Schroyens, maar we konden het niet afmaken. Met nog een kwartier op de klok werd het 2-1 en dan weet je dat het nog moeilijk wordt. Sinaai bleef de ballen voor doel pompen, maar het kon geen echte kansen creëren. Dit is een verdiende overwinning, waardoor we terug de top vijf bereikt hebben.”

“Als ik terugblik op onze eerste seizoenshelft dan ben ik toch wel tevreden. Het is natuurlijk bijzonder jammer dat we enkele sterkhouders, met zware blessures, uit de ploeg zagen verdwijnen. Daardoor was het wel even zoeken. Ik kan maar één echt slechte wedstrijd opnoemen en dat was die op Rangers Opdorp. In de overige wedstrijden waren we ofwel beter ofwel gelijkwaardig aan de tegenstander.”

“Doordat we de eerste periodetitel hebben binnengehaald is onze deelname aan de eindronde ook verzekerd. Het is nu tijd om twee weken in rustmodus te gaan. Daarna werken we uiteraard verder zodat we zo fit als mogelijk de tweede helft van de competitie kunnen aanvatten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht