DHC Waasmunster hield vorig weekend de overwinning thuis, het won met 24-11 van HC Sprimont. Hen wacht nu een vrij lange winterstop. We blikten even terug met Xanne Brys.

DHC Waasmunster. Foto: RV.

“Net als in de match tegen Beyne zijn we tegen Sprimont goed aan de wedstrijd begonnen” luidt het bij Xanne Brys. “Al snel vlogen de ballen tegen de netten, zodat we konden gaan rust met 14-9 cijfers op het scorebord. Verdedigend zat het goed, in aanval maakte de bezoekende verdediging het ons vaak moeilijk. Gelukkig voor ons wist Siwar Ammar daar een antwoord op, hetgeen zes doelpunten opleverde in de eerste helft. Deze goals waren trouwens van goud waarde voor ons team. Na de rust werd de kloof wel iets kleiner, toch wisten we op het einde van de wedstrijd nog een driepuntenvoorsprong over te houden.”

“Het doet ons als team enorm veel deugd dat we de winterstop kunnen ingaan met twee overwinningen op rij, namelijk tegen Beyne en Sprimont” gaat Xanne Brys verder. “Het is nu tijd om te genieten van de eindejaarsfeesten. Ik denk wel dat we als team met een positief gevoel kunnen terugkijken op de veertien tot nu toe gespeelde wedstrijden, niettegenstaande we op de tweede competitiedag hebben verloren tegen Gent.”

“We hebben dit seizoen al getoond dat we sterk in onze schoenen staan. De laatste wedstrijden hebben we een collectief sterke prestatie geleverd. Al onze tegenstanders beseffen stilaan dat het gevaar van elke positie kan komen. We geven onszelf trouwens ook niet gemakkelijk gewonnen. Uiteraard hopen we dat laatste plaatsje in de play-offs te kunnen bemachtigen. De realiteit gebied ons te zeggen dat we het zelf niet meer volledig in handen hebben.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster