Vorig weekend won KJV Kruibeke in eigen huis met overtuigende 8-0 cijfers van KAV Dendermonde. Ben Lardenoit schreef maar liefst vijf van de acht doelpunten achter zijn naam. Vanavond maken de Kruibekenaars de korte verplaatsing naar de buren van SVE Bazel. Deze derby zorgt langs beide kanten steeds voor een aparte sfeer.

Coach Michiel Joris (KJV Kruibeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Tegen Dendermonde was het een dik verdiende overwinning” aldus T1 Michiel Joris. “De duidelijke cijfers spreken voor zich en geeft de groep veel vertrouwen. Bovendien doet het voor iedereen deugd als je de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kan winnen.”

“Ik verwacht mij vanavond, op het veld van Bazel, eerder aan een gesloten wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld. Het zal dan ook moeilijk worden om ons geliefkoosde spel te kunnen spelen. We gaan ook twee ploegen zien met veel karakter en inzet. De matchen tegen Bazel zijn altijd speciaal, het zal een derby worden met veel strijd en twee ploegen die voluit voor de overwinning willen gaan.”

“We staan nu inderdaad op een gedeelde zesde plaats, maar het is onze ambitie om zoveel mogelijk punten te pakken. De top vijf spelen mag het doel zijn, maar ik opteer in de eerste plaats om een rustig seizoen te draaien. Alles wat daar bovenop komt is bonus.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke