Naar aanleiding van de algemene afgelasting in het amateurvoetbal peilden we bij de clubs, in de regio’s Waas en Dender, naar een reactie.

3P Voetbal – VKS Hamme- Zogge: “Het is een beetje dubbel” klinkt het bij Wannes Anrijs. “Wijzelf speelden normaal gezien op Bosdam Beveren. Aangezien daar weinig tot geen sneeuw gevallen is, denk ik, dat we in perfecte omstandigheden hadden kunnen spelen. Maar ik begrijp voetbal Vlaanderen wel. Ik hoor bv. dat in het Aalsterse toch best wel wat sneeuw gevallen is. Je kan dan eventueel beslissen om de scheidsrechters de knoop te laten doorhakken, maar dat is nooit gemakkelijk. Nu is het allemaal gelijk voor de wet.”

3P Voetbal – Robur: “Wijzelf hebben voorbije weken gelukkig gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden op Vigor Hamme, waarvoor dank aan Vigor” aldus Andy Marin. Hierdoor hebben we niet echt hinder ondervonden van de staat van het terrein. Aangezien er in het Waasland, voor zover ik weet, niet veel of zelfs geen sneeuw is gevallen en enkel de terreinen bevroren liggen en zelfs komende zondag positieve temperaturen voorspelt had de voetbalbond zeker voor plaatselijke afgelastingen kunnen opteren . Nu zullen veel ploegen hinder ondervinden in het carnavalsweekend van spelers die gaan skiën zijn of deelnemen aan carnaval. Anderzijds zal Voetbal Vlaanderen vooral naar de veiligheid gekeken hebben van de toeschouwers en spelers op de weg. Het is nu niet anders, we zullen ons dan al voorbereiden voor onze volgende wedstrijd.”

3P Voetbal – FC Hoogeinde: “Uiteraard vinden we dit heel jammer” aldus Glenn Van Roeyen. ”Zeker omdat deze beslissing al donderdagmiddag gemaakt werd en de weersvoorspellingen toch gunstig zijn om dit weekend probleemloos te voetballen . Maar uiteraard begrijp ik de beslissing ook wel een beetje want er zijn uiteraard enkele streken waar er wel een vlotte sneeuwval geweest is en waar komend weekend zeker en vast niet gespeeld kon worden. We moeten deze beslissing respecteren en uitkijken naar de volgende wedstrijden.”

3P Voetbal – SVE Bazel: “Goh, is wat dubbel, denk ik” luidt het bij Filip Strobbe. “Overdag zou er in mijn ogen gespeeld kunnen worden. ‘s Avonds worden de velden harder, dus ik begrijp de beslissing van Voetbal Vlaanderen wel, maar die is wel heel vroeg genomen. Toch liever een algemene afgelasting dan een plaatselijke.”

3P Voetbal – FC Bosdam: “Als je kijkt naar de ‘hoeveelheid’ sneeuw die er gevallen is in het Waasland, over het algemeen dan denk ik dat puur op vlak van de velden er altijd gespeeld had kunnen worden” aldus Jony Van de Velde “Of hadden ze de clubs zelf kunnen laten beslissen of het mogelijk is om te spelen of niet. Wij zelf zitten met een kunstgrasveld dat perfect speelbaar is dus zeer jammer dat de wedstrijd dan niet door gaat.”

3P Voetbal – FC Baasrode: “Ik had sowieso gewacht tot gisteren om een afgelasting in te voeren” stelt Geoffrey Heirman. “Voor de rest moeten wij dit aanvaarden want hebben weinig inspraak in zoiets natuurlijk. Ik zou met het weer van komende dagen toch plaatselijke afgelasting prefereren, zodat de ref zelf beslist aangezien ze toch mooi weer geven voor komend weekend. Bovendien moet de match dan gespeeld worden in het vrij weekend van februari, maar dan is het carnaval bij ons in het dorp.”

3P Voetbal – FC Eksaarde: “Toch wel een vrij vroege beslissing” is Jean-Marie Van Gysel. “Al moet ik zeggen dat de terreinen er zo bijliggen dat het bij vriesweer echt wel gevaarlijk spelen is. De vrije speeldag van 11/02 is bij velen ook al met andere bezigheden ingepland en zorgt dus voor onvolledige ploegen”.

3P Voetbal – HRS Haasdonk B: “Ik denk dat er zeker in onze regio kon gespeeld worden” oordeelt Ken Van Roy. “Dan is het altijd jammer dat je je een inhaalwedstrijd moet gaan spelen in een vrij weekend. Wellicht zijn er veel spelers die dat weekend al iets anders hebben gepland hebben.”

3P Voetbal – KAV Dendermonde: “Ik vind het heel goed dat de voetbalbond hier snel voor duidelijkheid heeft gezorgd door reeds op donderdag te communiceren dat alle wedstrijden afgelast zijn” reageert Kristof De Zutter.

3P Voetbal – KSK Klinge: “Jammer, vermits onze regio gespaard was gebleven van sneeuw en we bovendien in de winning flow zaten” luidt het bij Paul Reyns.” Maar ik heb er wel begrip voor omdat de rest van Vlaanderen onder de sneeuw zit en voetballen onverantwoord zou zijn. We gaan dit weekend de zaal in om de goede conditie te onderhouden en ons voor te bereiden op de match tegen Robur, die voor ons wel belangrijk is vermits dit om de tweede plaats gaat . Natuurlijk verwelkomen we dan ook onze dorpsgenoot Andy Marin.”

3P Voetbal – SKL Doorslaar B: “Persoonlijk heb ik daar geen probleem mee” aldus Sebastian De Vos. “Dit zijn beslissingen die we niet in de hand hebben, dus daar probeer ik zo weinig mogelijk energie in te steken.”

3P Voetbal – SV Blauw Wit Temse: “Mijn bedenking voor onze provincie is dat het te vroeg was voor een algemene aflassing” aldus Margino De Kerf. “Al snap ik dat het in Oudenaarde en Geraardsbergen bijna onmogelijk is om te spelen, alhoewel we hebben vroeger ergere dingen meegemaakt. Iedereen had dus eigenlijk nu drie of vier dagen om het terrein speelklaar te krijgen. In de veronderstelling dat het dit weekend 7 graden gaat zijn had dat wel gelukt voor de meesten.”

3P Voetbal – KOFC Rupelmonde: “Ik vind dit een logische beslissing” klinkt het bij Paul Geertsen. “Bij ons was er weinig of geen sneeuw, maar ik kan mij voorstellen dat het in andere regio s veel erger is. Wij hebben donderdag getraind en eigenlijk was het niet bespeelbaar. Voor ons is het ook geen slechte zaak aangezien ik volgende week verschillende spelers recupereer.”

3P Voetbal – FC Sint-Niklaas: “Ik vind het een zeer verstandige keuze, ik ben zelfs voorstander dat Voetbal Vlaanderen hier nog meer initiatief in zou nemen” oordeelt Jimmy De Groof. “Het speelt iets minder bij de volwassenen, maar zeker bij de jeugd gebeurd het nog al te vaak dat ouders de verplaatsingen moeten maken, aankomen bij de tegenstrever die dan aangeeft dat er niet gespeeld zal worden. Vooral de snelle communicatie deze keer van Voetbal Vlaanderen kon ik appreciëren! In het verleden was dit vaak zeer laattijdig. Wat dit weekend betreft komt het voor ons ongelegen. Wij halen 10 op 15 de laatste weken en sinds Hannes Moyaert eind december aansloot, staan we eindelijk op volledige sterkte. We hebben deze week stevig kunnen trainen ondanks het weer. We gaan echter helemaal mee in het verhaal dat spelen op ijspistes te gevaarlijk is.”