Naar aanleiding van de algemene afgelasting in het amateurvoetbal peilden we bij de clubs, in de regio’s Waas en Dender, naar een reactie.

4P Voetbal – FC Daknam: “De beslissing is vroeg genomen” aldus Timo Anthuenis. “Dat is goed want dat zorgt voor duidelijkheid. Ik weet dat sommigen verwijzen naar de weerberichten en op het feit dat het zondag qua temperaturen goed mee zou vallen maar ik begrijp de beslissing. De terreinen liggen beenhard, vaak ook spekglad en de komende nachten gaat het vriezen niet onmiddellijk stoppen. Dus, in welke omstandigheden gaat er zondag gespeeld kunnen worden? Bij de ene beter dan bij de andere. Maar je zal maar op verplaatsing moeten spelen om dan geconfronteerd te worden met een afgelasting ter plaatse. Geef mij dan maar eenvormigheid voor iedereen, want veiligheid primeert.”

4P Voetbal – PDK Kruibeke: “Ik vind het een beetje voortijdig” luidt het bij Lars Van Damme. “Ze geven 7 graden voor zondag. Voetbal is volgens mij een wintersport. En de vervangdata in de krokus is een drama met 9 spelers op vakantie.

4P Voetbal – FC H. Sint-Pauwels: “Persoonlijk hou ik daar een dubbel gevoel aan over” klinkt het bij Patrick Van Egghen. “Enerzijds kan ik begrip opbrengen voor deze afgelasting, omdat de veiligheid van de spelers en scheidsrechters het allerbelangrijkste zijn. Deze kunnen onder deze omstandigheden niet gegarandeerd worden, denk ik. Anderzijds wordt deze uitgestelde speeldag gepland om in te halen het weekend van de krokusvakantie. Dat zal andermaal puzzelen worden om een elftal bijeen te krijgen door vakantiegangers. En aangezien we met veel studenten zitten hebben die een vrij weekend ingepland na hun examenperiode.”

4P Voetbal – VK Tielrode: “Voor ons komt deze onderbreking een beetje ongelegen” aldus Ronny Meyntjens. “We hadden graag de match op Hardy gespeeld, maar ok deze volgt later wel. De vrijgekomen tijd spenderen aan gesprekken met huidige spelersgroep en potentiële aanwinsten.”

4P Voetbal – SVH Waasmunster: “Misschien iets te vroeg gecommuniceerd” stelt Kurt Dierick, “maar als ik ons terrein donderdagavond zag liggen was het een ijspiste. Ik begrijp dus de beslissing wel, ook naar veiligheid van de spelers toe.”

4P Voetbal – VOS Reinaert: “We begrijpen de beslissing, onze terreinen lagen ook beenhard deze week” klinkt het bij Piet Van der Gucht. “We hebben dinsdag getraind maar daar heeft werkelijk niemand iets aan. Het is gevaarlijk en de kans op een blessure is reëel. Het is nooit gemakkelijk en weer is iets moeilijk te voorspellen. Ondanks dat we er wel zin in hadden omdat we de laatste wedstrijden toch wel verbetering zien in ons spel. Liever een algemene afgelasting voor de zekerheid dan een afgelasting ter plekke.”

4P Voetbal – WS Meerdonk: “Ik kan die beslissing wel begrijpen” stelt Geoffrey Vonckx. “Na de vele sneeuw zal nu alles gaan dooien en zorgen voor veel water op de velden, niet iedereen beschikt over kunstgras. Sommige velden zijn soms nu al een drama om op te spelen.”

4P Voetbal – KVV Schelde B: “Ik vind dat ze dit hadden mogen laten afhangen van regio tot regio” aldus Birger Roels. “Plaatselijke afgelastingen hadden volgens mij beter geweest. Dat jeugd afgelast is daar valt in te komen, maar eerste elftallen hadden op veel plaatsen kunnen spelen. Zondag geven ze namelijk al zeven graden. Natuurlijk voor mezelf veranderd er niets want ik heb sowieso een vrij weekend.

4P Voetbal – E. Zele: “Ik heb daar eigenlijk geen mening over” stelt Eric Kint. “Ik ben nog van de oude stempel en kan mij neerleggen bij beslissingen van bovenuit. Er moet niet over gepalaverd worden.”