VC Panda’s Lokeren won de voorbije speeldag met 3-0 (25/22, 26/24, 25/23) van directe achtervolger VC Lede. Dankzij deze overwinning verstevigen ze hun top drie plaats en nemen ze verder afstand van Lede.

Jonas Verschraege (VC Panda’s Lokeren heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was moeilijker dan de 3-0 doet vermoeden” klinkt het bij Jonas Verschraege. “De eerste set hadden we onder controle en in de tweede set hebben we op het einde een iet of wat scheve situatie kunnen rechttrekken. In de laatste set hebben we eigenlijk de hele tijd comfortabel voor gestaan, maar werd het toch nog spannend. We kregen vier matchballen en toch lieten we ze nog terugkomen tot 23. Spannend was het dus zeker.”

“Door veel zieken had Lede trouwens forfait gegeven voor de wedstrijd van de reserven. Ik vermoed dat ze daardoor niet op hun sterkste stonden. Wat ons betreft vond ik wel ons wel op een goed niveau spelen. Op receptie waren we goed, zo heeft onze hoekreceptie, Nathan De Brauwer een heel sterke match gespeeld. Op aangeven van een goed verdelende Dries Dillen heeft hij trouwens veel punten gescoord.”

“Jammer genoeg hebben we in de strijd voor de tweede plaats in Hemelveerdegem een slechte zaak gedaan. Nu was het met Lede een rechtstreeks duel om de derde plaats. Met die derde plaats zouden we zeker en vast blij zijn, ik denk dan ook dat we daar moeten op mikken.”

“Volgens de logica zal de wedstrijd van volgend weekend op leider Oudenaarde B niet veel punten opleveren. In de provinciale beker zijn we daar twee geleden gaan verliezen met 3-0. We zijn toen wel met een gevoel achtergebleven dat er misschien toch wel iets meer in zat. Ik geloof wel dat, als we echt op een goed niveau spelen, we die jongens misschien wel een beetje van hun stuk kunnen brengen. We zien wel wat het wordt.”

Volleybal – Promo 1 (M) – VC Panda’s Lokeren heren