Bij aanvang van het seizoen gaf Leroy Anthonis mee dat hij dit seizoen een prijs wilde pakken. Jammer genoeg verloren ze zaterdag in de halve finale van de Beker van Vlaanderen met 80-75 van Basket Team Waregem. De komende weken wordt het alvast uitkijken naar het verloop van de play-up. We vroegen Leroy Anthonis, tegen Waregem zelf goed voor 19 punten, om een reactie.

Leroy Anthonis (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de eerste helft hebben we te wisselvallig gespeeld” stelt Leroy Anthonis. “We kregen bovendien teveel driepunters tegen. In de tweede helft hebben we beter verdedigd op de Waregemse shotters. Doordat we ook onze sterktes konden uitspelen kwamen we ook beter in de wedstrijd. Jammer genoeg konden we het hoofd niet koel houden, waardoor Waregem het kon afmaken.”

Basics Melsele begint aan de play-up met drie thuiswedstrijden. De eerste wordt volgende zaterdag gespeeld tegen Royal IV Brussels A. “Elke wedstrijd van de play-up zal ongetwijfeld een harde game zijn” gaat Leroy Anthonis verder. “Ik verwacht mij tegen Royal IV aan niets anders, maar als we samen spelen en de juiste opties zoeken maken we een goede kans. Als we dat niet doen dan gaan het onszelf weer heel moeilijk maken.”  

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele