Tom De Cleen werd gisteren aangesteld als nieuwe hoofdtrainer bij tweedeprovincialer White Boys, waar hij Tjorven Quintelier opvolgt.

Tom De Cleen was assistent-trainer bij Blauw Wit Temse. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?

Tom De Cleen “Tijdens mijn jeugdjaren heb ik gevoetbald bij KSV Temse en dit tot mijn 16 jaar. Daarna ben ik in het liefhebbersvoetbal terecht gekomen. Op mijn 26ste ben ik gestart bij YB Beveren, ik ben dus op provinciaal vlak een laatbloeier. Daar heb ik twee jaar gevoetbald, in mijn tweede jaar zijn we gepromoveerd naar 3de provinciale. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar VK White Boys, waar ik als speler zeven mooie seizoen heb gekend. Dit was eerst onder trainer Gino Daman, kort daarna onder Bryan Bultheel. In het coronajaar 2020 ben ik gestopt met mijn actieve voetbalcarrière.”

Hoe ben je in het trainersvak terecht gekomen?

Tom De Cleen: “Vorig jaar, rond april, ben ik gecontacteerd door BW Temse met de vraag of ik interesse had om T2 te worden. Al eerder voelde ik het kriebelen om aan de slag te gaan als trainer, dit was dus een uitgelezen kans. Bovendien kon ik starten op het terrein waar ik mijn hele jeugd gespeeld had, het plaatje klopte dus. Ik wil BW Temse uitdrukkelijk bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven en het vertrouwen dat ik gekregen heb. Ook met T1 Geert Mariman klikte het heel goed, ook hem wil ik bedanken. Hij heeft mij de kans gegeven om mij te ontplooien als trainer.”

Het moet fijn zijn om nu terug te keren naar de club waar je mooie jaren hebt doorgebracht als voetballer?

“Ik ben het voorbije weekend gecontacteerd door White Boys met de vraag of ik interesse had om T1 te worden. Ik heb hier veel over nagedacht en gepraat met heel wat mensen. Ergens wist ik van mezelf dat ik dit niet uit mijn handen wou laten glippen. Kunnen starten bij een club waar je jaren zoveel appreciatie en spelplezier hebt gevonden, dat voelde direct juist aan. Ik heb eigenlijk niet lang getwijfeld om dit avontuur aan te gaan. Ik ga mij helemaal smijten om White Boys in tweede provinciale te houden. Ik verwacht van de spelers hetzelfde.”

Met de match tegen Bazel sta je al onmiddellijk voor een zware opdracht.

“Het klopt dat we komend weekend voor een belangrijke match tegen Bazel staan, ik heb dus niet veel tijd. Vanavond maak ik kennis met de groep en gaan we meteen vol aan de slag. Ik ga deze week proberen om toch al enkele accenten in ons spel te leggen. Onze doel is het behoud in tweede provinciale, dat houdt in dat we nog negen finales moeten spelen. Als ik kijk naar de spelers dan denk ik dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om dit te verwezenlijken. Ik heb er alleszins vertrouwen in.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys