Het internationaal volleybal tornooi van VC Spectrum Moerbeke zal dit jaar al eind juni plaats vinden. Traditioneel gezien gaat het tornooi door in het eerste weekend van juli. Maar door organisatorische problemen werd er besloten om het een week eerder te laten doorgaan.

“Voor de 46ste editie van ons tornooi hebben we besloten om dit al op vrijdag 28 juni 2024 door te laten gaan”, vertelt Anneleen De Pau. “Om voldoende mensen te mobiliseren voor dergelijke grote organisatie hebben we het tornooi met een week vervroegd. Het voordeel is dat de meeste scholen en studenten al op 28 juni 2024 direct goed kunnen starten aan de zomer. En bovendien horen we vaak dat mensen moeten kiezen tussen de liefde voor hun sport en die voor muziek. Want doorgaans vallen wij samen met Rock Werchter. Maar dit jaar kunnen ze dus van beiden genieten.”
“Na een onderbreking van drie jaren door corona en bouwperikelen op de sportsite van Moerbeke konden we vorig jaar eindelijk terug opstarten met ons internationaal tornooi. We hadden meteen enkele uitdagingen met een nieuwe terreinopstelling, herbruikbare bekers, enz. . Toch slaagden we erin om meer dan 100 ploegen te verwelkomen. Iedereen, sporter of supporter, heeft kunnen genieten van een spetterend volleybal- en feestweekend. We zijn er dan ook van overtuigd om dat ook dit jaar waar te maken.”
Meer info is te vinden op http://www.vcspectrum.eu/tornooi.htm.