Mathijs Gerets en Herleving Sinaai blijven hun ongeslagen reeks na Nieuwjaar verder zetten. Tegen Heikant Zele werd een 0-3-zege geboekt. Man van de match was Marco De Pauw die de netten driemaal deed trillen.

Mathijs Gerets (H. Sinaai).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De confrontatie tegen Heikant Zele was er één met twee gezichten”, legt Gerets uit. “In de eerste helft waren niet echt veel kansen, en was het veeleer gesloten. Maar na de rust werd een goal voor Heikant Zele afgekeurd na een fout op onze kamer. Daarna ging het vrij vlot. We konden direct onze eerste twee kansen afmaken. De Zelenaren kwamen meer opzetten. In de omschakeling kregen we meer ruimte. Zo konden we nog een keer scoren. Met zijn drie goals was Marco De Pauw man van de match. Ik ben dan ook heel blij voor mijn teamgenoot. Bovendien is dit een heel goed resultaat want Heikant Zele is toch wel een sterke ploeg. In de resterende wedstrijden hopen we  onze plaats binnen de top vijf vast te houden. En wie weet kunnen we nog meedoen voor de periodetitel, al is dat geen vereiste. Als groep en trainersstaf hangen we heel goed aan elkaar, wat ook leuk is. We gaan sowieso alles geven tot op de laatste speeldag.”
Zondagnamiddag treft Herleving Sinaai op eigen veld het dertiende geklasseerde White Boys. Zij kunnen de punten goed gebruiken om onderin meer ademruimte te krijgen. “In principe moeten we de punten thuis kunnen houden”, gaat Mathijs Gerets verder. “Ik verwacht dat White Boys ons het spel zal laten maken zodat het op de counter kan spelen. Voor ons wordt het belangrijk om zo snel mogelijk te scoren. Op die manier kunnen we de wedstrijd openbreken.”