In tweede nationale van het herenvolleybal voert Vamos Stekene het klassement aan. De voorbije speeldag wonnen ze met 3-0 van het nummer twee Kortrijk Spurs, dat nu samen met Roeselare B volgt op vier punten. Er blijven nog drie wedstrijden te spelen, te beginnen zaterdag tegen hekkensluiter VC Aalter-Ruiselede.

Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Toen we zondagochtend wakker werden was de realiteit dat we met 3-0 hadden gewonnen van Kortrijk” vertelt enthousiast coach Jiri Vermeulen. “Bij aanvang van elke set lieten de West-Vlamingen zien dat ze kwaliteit in huis hebben en terecht op de tweede plaats staan. Dat neemt niet weg dat we gedurende gans de wedstrijd de controle hielden en deze drie belangrijke punten wisten thuis te houden.“

“Mijn groep was enorm gebeten en voerde met veel zelfvertrouwen ons tactisch plan uit. Op die manier bepaalden wij ook het tempo in de wedstrijd. Het is een fantastische overwinning waarbij onze talrijk opgekomen supporters hun steentje hebben bijgedragen. Aangezien ook Roeselare punten heeft laten liggen staan we nu dus met vier punten voorsprong bovenaan het klassement. Dit is een mooie uitgangspositie om het slot van de competitie aan te vatten. We kunnen nu dan ook stellen dat we vol voor de titel én de promotie gaan.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop dan is het duidelijk dat ten opzichte van vorig seizoen ons basisniveau een pak hoger ligt. Daardoor konden we zestien van de negentien wedstrijden winnen. Van de drie verlieswedstrijden smaken vooral deze tegen Zedelgem en Blaasveld zuur. Als groep hebben we hieruit wel de juiste lessen getrokken en daarover ben ik fier op elke speler van mijn team.”

“Met nog drie wedstrijden te gaan en met deze voorsprong gaan we er als groep, in eerste instantie, alles aan doen om ook tegen Ruiselede de drie punten te pakken. Mijn spelers zijn geprikkeld om deze winningmood vast te houden. Bovendien spelen we op Paasmaandag de Bekerfinale tegen Denderhoutem en ook hier maken we een doel van.”

“Het is bij aanvang van een seizoen moeilijk te zeggen dat je de titel gaat pakken, maar van bij het begin was een top drie plaats ons doel. Elke speler had voor het seizoen ook de belofte gemaakt om 100% engagement te geven om zichzelf en bijgevolg ook het team te overstijgen. Ook het clubbestuur en de technische staf zijn dat engagement aangegaan door de nodige omkadering te voorzien. Laten we nu dus maar het laken helemaal naar ons toe trekken en bewijzen dat we de titel echt verdienen.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren