SK Berlare trok tegen Exc. Mariakerke aan het langste eind. Kort voor de rust opende Tim De Schepper de score. Maar even voorbij het uur stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Diep in de tweede helft pikte ook Ran De Coninck zijn goaltje mee en zorgde hiermee voor de 2-1 overwinning. Berlare is klaar om volgende week leider Borsbeke het vuur aan de schenen te leggen.

Ran De Coninck (SK Berlare). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was een verdiende en deugddoende overwinning tegen Mariakerke” stelt Ran De Coninck. “Deze bezorgt ons de nodige rust in het klassement. Ik vond ons gedurende negentig minuten de betere ploeg. Na wat geharrewar voor het bezoekende doel kon Tim De Schepper de bal in doel verwerken. Het was ook duidelijk dat we met hoge druk de tegenstander in de problemen brachten. We konden dan ook met een verdiende voorsprong de rust ingaan.”

“In de tweede helft zijn we opnieuw goed van start gegaan, maar we vergaten de score verder uit te diepen. Op een tegenaanval kon Mariakerke dan de 1-1 maken. We zijn rustig gebleven, waarna ik de 2-1 kon maken. Jammer genoeg vergaten we daarna de match dood te maken. Uiteindelijk volgde dan toch het bevrijdende eindsignaal.”

We zijn er nu ingeslaagd om een kloof te slaan met de vier laatste ploegen, want het blijft toch altijd afwachten hoeveel ploegen er degraderen uit de nationale reeksen. We kunnen dan ook vol vertrouwen naar Borsbeke trekken.”

“De leider beschikt over een ploeg met veel kwaliteiten, toch acht ik ons zeker niet kansloos. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen en Borsbeke strijdt nog volop mee voor het kampioenschap, ik verwacht dan ook een stevige wedstrijd met de nodige intensiteit.”

“Het einde van het seizoen nadert en onze 37 punten geven ons een gevoel van rust. Toch blijf ik onze slechte reeks van 0 op 18 jammer vinden, daar hadden we veel sneller punten moeten pakken. Op die manier hadden we ook veel minder matchen onder druk moeten spelen. Uiteraard hebben we ook zeer mooie wedstrijden gewonnen en dat willen we nu nog vijf keer proberen te herhalen. Die linkerkolom zou mooi zijn om dit seizoen te beëindigen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare