Wat een ontlading in het Fernand Schuermanstadion in Temse na de 6-3 overwinning van Blauw Wit tegen SK Sint-Niklaas B. Op vijf speeldagen voor het einde van de reguliere competitie tellen de ex-scheepsbouwers maar liefst vijftien punten voorsprong op het nummer twee FC Hoogeinde. Wat iedereen al weken, zo niet maanden, zag aankomen is nu een feit. Amper twee jaar na de oprichting van de club is de eerste titel een feit. We vroegen Seppe Van Isterdael, zondag goed voor twee goals, om een reactie.

Seppe Van Isterdael (Blauw Wit Temse). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De voldoening is groot, zeker nadat de motor een heel klein beetje sputterde met twee gelijke spelen na elkaar” aldus Seppe Van Isterdael. “Uiteraard wisten we dat het er zat aan te komen, maar de bevestiging is bijzonder aangenaam. Ik denk dat we dit seizoen gedaan hebben wat we moesten doen.”

“Doordat de verwachtingen bijzonder hoog lagen kon je eigenlijk enkel verliezen, maar als groep zijn we daar altijd goed mee omgegaan. We hebben weinig steken laten vallen. Wat mij dit seizoen vooral is bijgebleven zijn de toch wel moeilijkere wedstrijden tegen HRS Haasdonk B. Je weet op voorhand dat het op het scherpst van de snee zal zijn, maar op zulke momenten weet je dat iedereen bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan.”

“Het was een bewogen weekend tegen SK Sint-Niklaas B. Na dertig seconden kwamen we achter en dan spookt het toch even door je hoofd ‘het zal toch niet waar zijn zeker’. We zijn rustig gebleven en hebben het, na een spannend moment toen het 3-3 werd, mooi afgemaakt. In de resterende wedstrijden gaan we alleszins geen gas terugnemen, we gaan er alles aan doen om dit seizoen ongeslagen te blijven.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse