Het natte weer heeft ervoor gezorgd dat heel wat krachtbalterreinen onbespeelbaar waren. Hierdoor moest er gesleuteld worden aan de kalender. Normaal gezien zat het seizoen er al op voor de Beverse krachtballers, maar als gevolg van al deze wijzigingen hebben ze nu nog drie wedstrijden te spelen, inclusief de wedstrijd tegen Aalter B. Deze laatste heeft zelfs nog zeven wedstrijden voor de boeg.

Logo ZAK Beveren (RV).

“Met Aalter B en ZAK Beveren stonden er vorig weekend twee ploegen tegenover elkaar die nog in de running zijn voor de titel” aldus Dirk Bosman. “Langs beide kanten ontbraken er enkele spelers. Zo ontbrak bij ons kapitein Peter Vandermeulen die toch wel een belangrijke aanvaller is.”

“Beveren ging het best van start en legde de druk bij de bezoekers. Bij gebrek aan vervanging bleef de geblesseerde Peter Oosterlinck op het terrein. Doordat de gelegenheidsachterman van Aalter geen vat kreeg op de verre eerste worpen van Lukas Oosterlinck slaagden we erin om onze eigen aanvallen vlot af te werken. De rust werd gehaald met een 12-9 tussenstand.”

“Na een listig rugworpdoelpunt wisten we de kloof met Aalter te vergroten. Bij een 16-10 stand gaven de bezoekers zich gewonnen. Op geen enkel moment kwam de overwinning nog in gevaar. Het laatste doelpunt van deze partij kwam op het conto van kapitein Emry Truyman, waardoor deze wedstrijd eindigde met een 23-14 eindstand. Wat de afloop van de titelrace in tweede landelijke betreft krijgen we wellicht pas uitsluitsel in mei.”

“Aanstaande zondag worden we in Temse verwacht. Wellicht zal Peter Vandermeulen daar tegen terug paraat zijn. Het is wel een gegeven dat op dit moment geen enkele ploeg uit de reeks opgewassen is tegen dit Temse, zelfs niet met een voorgift van drie punten. We hopen in de eerste plaats op een goede prestatie van ons team.”

Krachtbal – Landelijke heren  – ZAK Beveren