Het jeugdige Belvoc B team versloeg de voorbije speeldag het eveneens jeugdig Asterix D team met 2-3. Zaterdagavond spelen ze de uitwedstrijd tegen Zovoc Lievegem A, die in het klassement één puntje minder telt.

De dames van Belvoc Belsele. Foto: RV.

“Asterix heeft ons, niettegenstaande hun jeugdig team en hun plaats in het klassement, deze overwinning zeker niet cadeau gedaan” aldus coach Kim Muyldermans. “We zijn als team gans de wedstrijd door blijven knokken en hebben uiteindelijke de overwinning toch kunnen binnenhalen.”

“Met Lievegem treffen we zaterdag een team waartegen we in de heenronde, na een zeer spannende wedstrijd, hebben gewonnen met 3-2. Het is nu afwachten wat we daartegen op verplaatsing gaan doen. We gaan de resterende wedstrijden moeten blijven knokken, maar uiteraard hopen we onze zesde plaats te kunnen behouden. Ik ben ervan overtuigd dat we dit met voldoende vechtlust en positiviteit samen, als team, kunnen realiseren.”

“Ons eerste seizoen in promo 3 is al best uitdagend geweest. Ik merk duidelijk dat zij als groep, maar ook individueel sterk gegroeid zijn. Ik denk hierbij aan spelinzicht, maar zeker ook qua tempo. We hebben dit seizoen al een aantal ongelooflijk straffe prestaties laten zien. Ik denk hierbij onder andere aan de match tegen Aalter, die toch tweedes staan en waar we qua setstanden maar nipt de duimen hebben moeten leggen.”

“Doordat 80% van onze speelsters eerstejaarsstudenten op de unief of hogeschool zijn geworden werden we ook geconfronteerd met een aantal nieuwe uitdagingen. Het was toch wel wat zoeken om een evenwicht te vinden tussen het volleybal en hun studies. Helaas hebben hierdoor drie speelsters moeten afhaken. Dat neemt niet weg dat ik een mooie evolutie zie, al hebben we zeker nog een weg te gaan. We gaan er alles aan doen om onze zesde plaats te verzilveren en hopelijk doen we het volgend seizoen nog beter.”

Volleybal – Dames Promo 3A (V) – VC Belvoc Belsele