In eerste provinciale van het damesvoetbal kreeg het nummer drie, KSK Beveren, het bezoek van het nummer twee Ninove. Dit duel bracht niet het verhoopte voetbal en naar mate de wedstrijd vorderde werd het duidelijker dat de ploeg die scoorde de drie punten pakte. Diep in de tweede helft scoorde Sanne Corten de 1-0, waardoor de volle buit in Beveren bleef. Vrijdag staat de uitwedstrijd naar rode lantaarndrager Erembodegem op het programma.  

De dames van KSK Beveren. Foto: RV.

“De eerste helft bracht voor geen van beide teams het verhoopte, goede voetbal op” klinkt het bij Sanne Corten. “Wij hadden moeite om in de match te komen en de controle over het gebeuren te krijgen. Bij Ninove was het vooral de laatste pass die te onzuiver was. Dit leverde een logische brilscore op aan de rust.”

“Tijdens de rust werd in onze kleedkamer erop gehamerd dat er uit een ander vaatje moest getapt worden als we de drie punten in Beveren wilden houden. Het was duidelijk dat dit Ninove te kloppen was. Bij de herneming kregen we wel meer vat op Ninove, maar het spelbeeld bleef ongewijzigd. Het aantal doelkansen was op één hand te tellen. Zo was er een kans voor Noor Borgermans die door de bezoekende verdediging wist te glippen, maar de hoek was te schuin om te kunnen afwerken.”

“In de slotfase van de wedstrijd kregen we twee opeenvolgende corners. Op de eerste kon ik koppen, maar zat er nog iemand van Ninove tussen. Op de tweede corner kwam de bal uit de kluts bij mij, waarop ik de bal op de slof nam en de 1-0 binnen trapte.”

“Met deze nieuwe driepunter zetten we onze ongeslagen reeks van verder en pakken we een dertien op vijftien. Morgen trekken we naar Erembodegem. We mogen ons zeker niet laten leiden door het klassement. In deze reeks moet je elke wedstrijd opnieuw presteren, cadeautjes worden er niet gedeeld. Volgens onze informatie zou het veld van Erembodegem, na de aanhoudende regen, er niet echt super bij liggen. Focus, team spirit & vechtlust zullen dus cruciaal zijn om een goed resultaat te behalen.”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – KSK Beveren