Op twee speeldagen voor het einde van de competitie kroonde de U16 IP van SKN Sint-Niklaas zich tot kampioen. Zij wonnen in de midweekwedstrijd met 6-2 van Racing Waregem.

De kampioenenploeg U16 IP van SKN Sint-Niklaas. Foto: RV.

“Onze jongens zijn sterk aan de wedstrijd begonnen” aldus Jimmy Van Laere, tot vorig seizoen coördinator van de bovenbouw en deels ook AVJO/TVJO. “Ze creëerden heel wat kansen, waardoor Waregem er amper uitkwam. Al vrij vroeg in de wedstrijd kregen de bezoekers een strafschop toegekend, die door onze doelman Yorben De Decker werd gekeerd. Onze jongens hebben daarna de druk opgevoerd, hetgeen resulteerde in vier doelpunten. Even namen ze wat gas terug, tot we weer een penalty tegen kregen. Deze ging wel binnen zodat het 4-1 stond.”

“In het vierde kwart werd het zelfs 4-2. Daarna kwamen de Klaasjes terug in hun spel en werd het 6-2. Deze overwinning betekende meteen ook de kampioenstitel.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop dan vond ik het voor de jaarwisseling eerder middelmatig. Dit had wellicht te maken met het feit dat men moest wennen aan de nieuwe spelsystemen. Rond nieuwjaar keerde dit en sloten we na een paar mooie matchen 2022 af in de middenmoot.”

“Onze spelers zijn sterk aan het nieuwe jaar begonnen, het leek wel of ze vleugels hadden gekregen. Jammer genoeg moesten we in de ‘goldcup’ de zege aan de uiteindelijke bekerwinnaar Westhoek laten. Dit is voor mij trouwens de beste ploeg die we dit seizoen zijn tegengekomen.”

“Ondanks blessures, ziekte, vakantie en het depanneren van de U17 IP is de ploeg erin geslaagd om de titel binnen te halen en dit op twee wedstrijden voor het einde.”

“Door de onzekere toekomst van de club, het vertrouwen dat weg is en de veel te late communicatie gaan heel wat jongens volgend seizoen naar een andere club. Dit is voor iedereen pijnlijk, omdat we toch zes à zeven jaar vol overgave gewerkt en gevoetbald hebben. Maar goed, dat is voetbal. Ik ben er zeker van dat deze jongens goed zullen terechtkomen en dat we in de toekomst nog mooie dingen van hen mogen verwachten.”

Voetbal – jeugdvoetbal U16 IP (M) – SKN Sint-Niklaas