Afgelopen weekend nam Pamphiel Pareyn deel aan de marathon van Rotterdam. Nu leeft hij volop toe naar het BK ploegentriatlon met 3MD op 6 mei, en de week erna de kwarttrialon van Dendermonde.

Pamphiel Pareyn met Toon Veldeman van Veldeman BV en WCUP. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In principe ging ik zaterdag meedoen aan de IM in Texas, maar doordat enkele zaken nog niet op punt staan zoals we wilden of dachten is mijn planning wat gewijzigd”, vertelt Pareyn. “Mijn volgende wedstrijden zijn dus het BK ploegentriatlon en onze eigen kwarttriatlon-wedstrijd met 3MD in Dendermonde. Deze staan helemaal in het teken van de IM Hamburg op 4 juni.”
“Naar het BK toe gaan we een mooie allround ploeg hebben. Onze ambities zijn om richting top zes te gaan. In het verleden gingen we van een achtste plaats naar de top vijf. Mede door het feit dat we sterkhouders als Laurens Verluyten en Stef Corthouts missen, die echt wel een mooi verschil maken in de ploeg, moeten we realistisch doch ambitieus zijn. En dan is de zesde plaats ons doel.”

“Vorige maand kreeg ik in de IM Lanzarote 70.3 na twintig minuten fietsen enorme spierpijn in mijn quadriceps. We dachten eerst dat we verder moesten sleutelen aan mijn fietspositie en zadel. Maar afgelopen zondag kreeg ik in de marathon van Rotterdam na twaalf kilometer lopen net hetzelfde. Die spierpijn werd zodanig hevig dat ik opnieuw genoodzaakt was om mijn tempo te laten zakken. Dus het ligt duidelijk niet aan mijn fietspositie. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij mijn voorbereiding. De dagen voor een wedstrijd ging ik soms meermaals per dag met een massage-gun mijn spieren behandelen. Echter als je dit te vaak en te hevig doet creëer je spierschade. Zo krijg je hetzelfde effect als na 20 à 30 km lopen.” Voor Pamphiel Pareyn zit er niets anders op dan de nodige rust te nemen. “Door die spieren te behandelen worden ze eigenlijk ook geprikkeld terwijl het misschien beter is om ze licht te masseren en dan rust te geven.”