De heren van Vamos Stekene kunnen alvast met tevredenheid terugblikken op hun eerste seizoen in eerste nationale. Vorig weekend wonnen ze op VC Zoersel, gisteravond trokken ze aan het langste eind tegen VT Safesign Hasselt.

Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op VC Zoersel hebben we inderdaad de drie punten gepakt” aldus coach Jiri Vermeulen. “Dat neemt niet weg dat we op een bepaald moment onnodige fouten maakten, hierdoor kon de thuisploeg opnieuw in de match komen. Daarna kwamen we in ons eigen ritme en kregen we terug controle over het spel. Dit resulteerde in een 1-3 overwinning.”

“Gisteravond moesten we tegen VT Safesign Hasselt de eerste set aan de bezoekers laten.  De drie daaropvolgende sets hebben we naar ons toegetrokken, zodat we met 3-1 het seizoen afsluiten. De motivatie in mijn groep was zeer groot. We zijn ook blij dat Tim Van Herreweghe, Yves Kruyner en Kenneth Van Goethem een mooi afscheid hebben gehad. Zij zetten nu een punt achter hun mooie en rijkgevulde carrière.”

“Als we terugblikken op het voorbije seizoen dan is de vierde plaats een knap, maar ook verdiend resultaat” klinkt het tevreden bij Jiri Vermeulen. “Na onze titel vorig seizoen en de daaraan gekoppelde  promotie hebben we ons versterkt. Het bouwen aan een nieuwe kern vraagt uiteraard tijd. Door blessureleed duurde het wat langer dan we gehoopt hadden. We beschikken over een goede mix tussen ervaring en jeugdig talent, dat gekoppeld is aan de zin om te werken. Deze koppeling heeft ons gebracht waar we nu staan, de vierde plaats.”

“In de terugronde is ons basisniveau op wedstrijden naar een veel hoger niveau gegaan. Tegen topteams als Marke en Antwerpen hebben we knappe resultaten geboekt, we hebben alleszins getoond dat we thuis horen in eerste nationale.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren