In de Ros Beiaardtriathlon kon Katrien Verstuyft met de vingers in de neus de zege van de kwarttriatlon op zak steken. Nathalie Verschelden eindigde tien minuten later, Katrien Janssens volgde op twaalf minuten.

Katrien Verstuyft won de kwarttriatlon in Dendermonde. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
Katrien Verstuyft: “De start was eigenlijk een beetje chaotisch, omdat iedereen samen zat. Ik was eigenlijk niet zo snel weg in het zwemmen, maar ik ben redelijk goed kunnen opschuiven. Ik heb vrij gedoseerd gefietst en een schone voorsprong kunnen opbouwen. Daarna met het lopen was het gewoon genieten omdat zoveel mensen van de club meededen en supporterden langs de kant. Ik had ook een redelijk zware trainingsblok gedaan, waardoor ik niet 100% fris was. Ik ben dan ook niet volledig voluit gegaan, maar bon het was een goede training.  Voluit gaan bleek ook niet nodig. Maar toch wou ik binnen de eerste twintig overall te eindigen, wat ook gelukt is met mijn achttiende plaats. Dat is wel mooi.”

Had je verwacht dat je zoveel voorsprong zou hebben op de concurrentie?
Katrien Verstuyft: “Ik denk dat ik vorig jaar elf minuten voorsprong had. Het was niet super zwaar bezet, maar ik kan ook niet altijd de andere dames zo goed inschatten. Ik kijk dan vooral naar mezelf en soms zit er al eens een verrassing tussen die je niet verwacht. Je gaat mij nooit op voorhand horen zeggen dat ik ga winnen, dat zou het lot tarten zijn. Het is natuurlijk altijd fijn. Ik heb mij dan wat opgetrokken aan de clubgenoten die ook hun parcours aan het lopen waren. Op die manier kon ik toch een mooi tempo behouden.”

Welke wedstrijden ga je nog meedoen? 
Katrien Verstuft: “We hebben nog een paar mooie internationale wedstrijden in België. De eerste helft van het seizoen focus ik mij nog op de Challenge Geraardsbergen, dat is een grote internationale wedstrijd met een mooi parcours. Alles staat dus in het teken daarvan. De tweede helft van het seizoen hebben we het EK halve afstand in Menen en in september hebben we dan nog een Iron Man 70.3 in Knokke-Heist. Dat zijn eigenlijk drie mooie doelen, dicht bij huis , die mij motiveren.”

Staan er nog buitenlandse wedstrijden op het programma?
Katrien Verstuyft: “Misschien ga ik op het einde van het seizoen nog een volledige Iron Man doen, maar dat moet nog eens bekeken worden. Ik had ook graag het EK volledige afstand in Almere (Nederland) meegedaan, maar dat is moeilijk te combineren met Menen aangezien daar maar twee weken tussen zijn. Dat betekent dat je dan de ene ondergeschikt moet maken aan de andere. We hebben uiteindelijk gekozen voor Knokke-Heist. Ik vind dat als de organisatoren moeite doen om een mooie wedstrijd op poten te zetten, je daar als Belgische topper niet afwezig kan blijven.”