Vorige zondag kon Merten Breye in de Ros Beiaardtriathlon beslag leggen op de tweede plaats op de kwarttriatlon. Een ongenaakbare Tom Vander Hoogerstraete bleek over de beste benen te beschikken. Stenn Goetstouwers vervolledigde het podium.

Merten Breye, Tom Vander Hoogerstraete en Stenn Goetstouwers. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
Merten Breye: “Heel positief, zeker in vergelijking met vorig jaar. Deze winter heb ik een mooie stap voorwaarts gezet in alle drie de disciplines. Ik ben toch wel een stuk sterker geworden. Ik ben wel tevreden met mijn resultaat.”

Bovendien ging deze wedstrijd in de thuisstad van de sponsor. Dat moet toch wel iets speciaal zijn?
Merten Breye: “Ik zie Dendermonde ook wel een stukje als mijn tweede thuis. Dat betekent dat ik toch altijd wel een extra percentje beter wil doen.”

Merten Breye in actie tijdens het fietsen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Wat zijn de volgende wedstrijden?
Merten Breye: “Volgende week (vandaag, red.) doe ik mee aan het BK kwarttriatlon. Daarachter doe ik een paar wedstrijden mee in de T3-manches, in Sint-Lauriens en Kinrooi. En in de grote vakantie ga ik mij focussen op de halve afstand met het oog op het EK in Menen eind augustus.”

Zijn er wedstrijden die met rood omcirkeld staan?
Merten Breye: “Het BK kwarttriatlon zie ik wel als een belangrijke wedstrijd. En daarna volgt dan het EK in Menen. Een podiumplaats zou natuurlijk heel mooi zijn, zeker nu ik vertrouwen heb getankt, maar we zullen zien.”

Merten Breye liep de tweede snelste looptijd. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.