In een evenwichtig duel tussen Robur en VKS Hamme-Zogge moesten strafschoppen de beslissing brengen over promotie naar tweede provinciale. Het werd Hamme-Zogge dat won met 4-5. Bij Robur was, na afloop, de ontgoocheling enorm. De promotie via de eindronde had de kers op de taart moeten zijn, nadat ze in de competitie op één punt van kampioen Klinge gestrand waren.

KVK Robur coach Andy Marin. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben in eerste instantie enorm teleurgesteld over dit resultaat” klinkt het aangedaan bij Andy Marin. “Zeker als je kijkt naar het niveau dat we in de eindronde hebben behaald. We hebben geen enkel tegendoelpunt geslikt en hebben er zelf vier gescoord. Als je ziet hoeveel supporters deze Hamse derby op de been bracht, dan kan je alleen maar teleurgesteld zijn.”

“Ik heb totaal geen probleem met sportief verliezen als dusdanig, maar na de gelijke stand na 90 minuten was het duidelijk dat er in onze wedstrijd een winnaar moest zijn aangezien we het resultaat kenden van de andere finale. In die finale is het trouwens de verliezende ploeg die promoveert, terwijl wij verliezen met penalty’s.”  

“Wat het competitieverloop betreft zit ik met een dubbel gevoel. Bij momenten speelde mijn ploeg heel mooi voetbal, maar men was in bepaalde matchen in beide 16mzones niet efficiënt genoeg. Als je op het einde van de rit eindigt op één punt van de kampioen dan heb je een mooi seizoen afgewerkt.”

“Ik ben heel trots op deze jongens, ik vind het geweldig dat zij, nadat ik had bekend gemaakt dat ik op het einde van het seizoen de club zou verlaten, zij er toch nog vol zijn voor blijven gaan. Het is een echte vriendengroep die, nadat de teleurstelling is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor nieuwe energie, zich vol zal gooien om met een jaar uitstel de plaats in te nemen in de reeks waarin ze thuis horen.”

“Ik wil graag alle mensen binnen de familiale club die Robur is van harte danken voor de voorbije mooie jaren. Ik wil ook graag de buren uit Hamme-Zogge feliciteren met hun promotie.”

Alle foto’s van de wedstrijd KVK Robur – VKS Hamme-Zogge
zijn hier te vinden.

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur