Bij FC Denderland nemen ze afscheid van hun goalgetter, Klaas Dillens. Nadat hij vele jaren het futsal en het veldvoetbal wist te combineren zet hij nu een punt achter zijn carrière in de zaal. Wie hem wil bewonderen kan nog steeds terecht op het veld van TK Meldert.

Klaas Dillens (Futsal Club Denderland). Foto: RV.

“Ik word in september 30 jaar en heb de keuze gemaakt om enkel nog actief te blijven in het veldvoetbal bij TK Meldert” stelt Klaas Dillens. “TK Meldert speelt zijn thuiswedstrijd op zaterdagavond. Als ik dan in het futsal op vrijdagavond gespeeld heb dan hangt dat op zaterdag toch nog wel eens in de benen.”

“Ik combineer trouwens het veld- en het zaalvoetbal al heel lang. Dat houdt in dat ik vaak weken heb waar ik vier à vijf avonden weg ben van huis. Ik wil heel graag meer tijd hebben voor mijn vriendin en de verbouwingswerken thuis. Daarom zag ik mij genoodzaakt om afscheid te nemen van het futsal.”

“Ik ben in het futsal begonnen rond mijn twaalfde jaar bij een jeugdteam van Amigo Schepdaal. Daar heb ik tot mijn zeventiende bij de beloften gespeeld, naar het einde toe mocht ik ervaring opdoen bij de A-kern. Omdat ik voorrang gaf aan het veldvoetbal ben ik toen even gestopt in de zaal.”

“Na een paar seizoenen heb ik terug de draad opgepikt bij Gelko Hasselt, waar ik één seizoen actief was. Daarna ging het richting Real Ardans Okegem waar ik een vijftal jaren gespeeld heb. Okegem is daarna gefusioneerd en omgedoopt tot FC Denderland waar ik lange tijd kapitein geweest ben.”

“In het zaalvoetbal heb ik zeker en vast een aantal goede trainers gehad. Ik denk hier ondermeer aan Danny Van Laethem, die de jeugd en de beloften van Amigo Schepdaal onder zijn hoede had. Ik denk tevens aan Geert Gorteman van FC Denderland, dat is een man die echt gebeten is door de futsalmicrobe.”

“Ik hou aan het zaalvoetbal over het algemeen gezien heel mooie herinneringen over. Zo denk ik aan de periode bij Schepdaal waar we als jeugd haast onklopbaar waren. Ook de jaren bij Okegem en Denderland waren een mooie ervaring. Ik hou hier dan ook mooie momenten, maar zeker ook goeie vrienden aan over. Dit alles maakte het afscheid zwaar.”

Futsal – Interprovinciaal Futsal A (M) – FC Denderland