Met spijt in het hart scheiden na het afgelopen seizoen de wegen van de bijna 28-jarige Anton Van Britsom en kampioen KFC Vrasene. Problemen aan de knie liggen hoofdzakelijk aan de basis van deze drastische beslissing.

Anton Van Britsom (KFC Vrasene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als vijfjarige ben ik beginnen voetballen bij Herleving Sint-Pauwels” luidt het bij Anton Van Britsom.  “Helaas heb ik besloten om er na het voorbije seizoen mee te stoppen. De oorzaak is tweeërlei, enerzijds is het als kinesist niet altijd eenvoudig om werk en voetbal te combineren. Anderzijds sukkel ik al een tweetal jaren met een kraakbeenblessure in de knie. Niettegenstaande ik vorig jaar een operatie heb ondergaan blijf ik last ondervinden tijdens het voetballen.”

“Na een jaartje Sint-Pauwels heb ik tien jaar bij de jeugd van SK Beveren gespeeld en twee jaar bij SC Lokeren. Daarna volgden vier jaar SK Sint-Niklaas, vijf jaar SKL Doorslaar en tot slot een jaartje Vrasene.”

“Wat mij zeker zal bijblijven is mijn debuut in derde klasse in het eerste elftal van Sint-Niklaas en dit op het veld van La Louvière. Daarnaast natuurlijk ook mijn laatste twee seizoenen, waarin ik tweemaal de titel mocht vieren. Dat was één keer met SKL Doorslaar en het voorbije seizoen met Vrasene.”

“Er zijn natuurlijk meerdere trainers die mij zullen bijblijven. Ik denk daarbij aan Robby Buyens, die mij liet debuteren met SK Sint-Niklaas. In Doorslaar heb ik met Stefan Van Dender vier mooie jaren gehad en dit bij een fantastische en warme club, een club die mij nauw aan het har ligt. Tenslotte ook Bryan Bultheel wiens ideeën over voetbal ik deel en waarmee we een fantastisch jaar hebben gehad bij Vrasene. Jammer genoeg heb ik daar maar één seizoen gespeeld.”

“Op dit moment heb ik weinig sportieve ambities. Ik ga wel wat meer proberen te fietsen, maar vooral de knie wat laten rusten. Ik heb zeker niet de ambitie om trainer te worden, dat is niks voor mij. Voor het overige zien we wel wat de toekomst brengt.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene