De dames van KSK Klinge hebben in de loop van september een viertal wedstrijden voor de Hofman Cup op het programma staan. Pas op de laatste zaterdag van september start voor hen de competitie met de uitwedstrijd op KJV Kruibeke. We hadden hierover een babbel met Anja Goossens, stichtend lid en afgevaardigde van het damesteam en tevens API voor KSK Klinge.

Logo KSK Klinge (RV).

“De officieuze en tevens populaire naam van onze ploeg is Klingse Meskes” vertrouwt Anja Goossens ons toe. “Het lijkt mij nuttig om kort mee te geven hoe onze damesploeg ontstaan is. Een aantal jaren geleden bestond enkel een vaag idee om hiermee van start te gaan. Gelukkig heeft het bestuur van KSK Klinge ons die kans gegeven. Het is begonnen met de jaarlijkse familiedag van de club waar het de gewoonte was dat de ouders het opnamen tegen de kinderen.”

“Toen de papa’s van de U7 in 2016 forfait gaven waren het de mama’s die de voetbalschoenen aan bonden en tegen de kleintjes speelden. Het waren de mama’s die dit duel wonnen en ze deden dit het jaar nadien nog eens over. Prompt werden er afspraken gemaakt om een tijdje voor de volgende familiedag te trainen. Het was toen dat de kiem geplant werd, training na training groeide de goesting om te voetballen.”

“Vanaf september 2019 werd getraind op de terreinen van KSK Klinge en al snel werd de enthousiaste groep mama’s versterkt door enkele jonge voetbalsters. Aanvankelijk werd enkel getraind en schoorvoetend waren er heel wat twintigers die zich kwamen aanmelden. De meeste hadden geen voetbalervaring, maar wilden graag trainen. Op jeugdige leeftijd hadden ze niet mogen voetballen van thuis uit, of ze werden niet aangemoedigd of ze vonden het helemaal niet leuk om met de jongens te moeten voetballen. Vanaf het seizoen 2021-2022 werden er wedstrijden gespeeld in competitieverband.”

“Vanaf aanstaande maandag starten we met de trainingen en worden er ook oefenwedstrijden gespeeld. Op zich zijn we wel tevreden met de reeksindeling, al is het jammer dat er door een gebrek aan ploegen vrij weinig wedstrijden op de agenda staan.”

“We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en elke overwinning of doelpunt zal gevierd worden. Verlies wordt door het ganse team gedragen, dat hoort ook zo want de Klingse Meskes zijn een hechte groep, ook buiten het voetbal. Amusement en voldoening staan dan ook hoog in het vaandel, wat niet wegneemt dat we als ploeg zullen strijden voor elk punt.”

Trainer: Geoffry Fabry (T1), Oswald Baert (T2), Gerry Vertenten (T3)

IN: Fé Boenders (Bosdam Beveren)

Uit: Liesje Bracke en Soojke Geeraerts (beiden Avanti Stekene)

Voetbal – 3de provinciale A (V) – KSK Klinge