Na een uiterst moeilijk seizoen verschijnt SVE Bazel strijdlustig aan de start van het nieuwe seizoen. Voor de Hofman Cup ontvangen ze de buren van Rupelmonde. Daarna wordt er reikhalzend uitgekeken naar de start van de competitie waar ze SKL Doorslaar B in eigen huis ontvangen.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Net als heel wat ploegen starten we het nieuwe seizoen met een dosis gezonde ambitie” aldus Filip Strobbe. “Vorig seizoen is er ééntje om vlug te vergeten, daar zijn dingen gebeurd die niet door de beugel konden. Na dit dramatisch seizoen zijn er toch nog enkele sterkhouders gebleven. Het is de bedoeling om opnieuw competitief voor de dag te kunnen komen en plezier te beleven aan het voetbal.”

“We trokken heel wat spelers aan en komen tevens opnieuw met beloften in actie. Het zijn niet enkel ervaren spelers zoals Segers, Vermeiren, Vijt, Demeuricy en Maes die de kar zullen trekken, ook de aangetrokken jongeren zullen hun kansen kunnen afdwingen.”

“Vorig seizoen was er een gebrek aan concurrentie, nu is die er wel. We zijn dan ook benieuwd hoe sommigen hiermee zullen omspringen. Maar ‘last but not least’ ben ik zeer tevreden dat we onze staf hebben kunnen versterken met Stijn De Wilde (KSK Beveren) en Yessin Boutaybi (Rangers Opdorp). Dit zijn jonge, ambitieuze trainers met een visie. We draaien geen bladzijde om maar een half boek.”

“Onze competitiestart is niet min; tegen half oktober zullen we al enkele toppers tegengekomen zijn en bijgevolg al meer weten. Ik ben ervan overtuigd dat het vanaf de eerste wedstrijd aan 100% zal moeten zijn. Dat is ook hetgeen we de groep zeker gaan inpeperen.”

“Sommige ploegen zijn mij niet zo bekend, maar ik denk dat wie voor Hamme-Zogge, SV Blauw-Wit Temse en Robur zal eindigen, op het einde van het seizoen zal kunnen vieren.”

Trainer: Filip Strobbe (T1), Stijn De Wilde (T2), Yessin Boutaybi (T3, Guy De Roeck (KT)

IN: Johan Segers (KSK Beveren), Jens Demeuricy (Sinaai), Joris De Paep (Blauw-Wit Temse), Jef Maes (Blauw-Wit Temse), Jonas De Maeyer (KSK Beveren), Stef Van Hese (KSK Beveren), Nalan Heyrman (KSK Beveren), Ray Astle (Kallo/KSK Beveren), Tjorven Vermeiren (Hoogeinde), Ignace Vijt (KJV Kruibeke), Diego Vermeiren (KJV Kruibeke), Jelle Millet (KSK Beveren), Vince Rohart (Mariekerke-Branst), Yassine Souafi (Tor Deurne Pirates), Emile Ewunkem (KSK Beveren), Robbe Moermans (KSK Beveren), Sem Van De Voorde (KJV Kruibeke), Daniel Dos Santos Lima (KSK Beveren), Geoffrey Van Havere (PDK), Jonas Verhelst (ex-Bazel), Bjorn Ceulemans (ex-Bazel), Hashim Manirakiza (ex-Berchem Sport), Bilal Tazrouti (-), Ramses Mukungubila (SKN Sint-Niklaas), Ilyas Bouazizi (ex-Zwijndrecht), Remzi De Vos (ex-Temse)

UIT: Beau Kusé (Rangers Opdorp), Yannic Janssens (Tielrode), Brian Soares Duarte (KFC Putte), Denzel De Maesschalck (Blauw-Wit Temse), Francis De Lamper (gestopt), Zef Struylaart (gestopt), Maxime Mbayi-Mbombo-Koy (SKN Sint-Niklaas), Salim Bas (gestopt), Abdelfatah Qisse (gestopt), Bruce Saoro Haba (gestopt), Arsène Koho (gestopt), Robin De Lamper (gestopt),

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel