Na een bewogen week, ingevolge het onverwachte overlijden van Remco Pieters, trok HRS Haasdonk gisteren naar Binche voor de wedstrijd in de vierde ronde van de Beker van België. Ze deden dit met de bus, die het symbolische nummer dertien droeg.

Coach Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Nadat het in de Beker van België FC Kleit Maldegem, JS Taminoise en Tubize uitschakelde kreeg HRS Haasdonk een zware 8-0 nederlaag te slikken van RUS Binche. De mannen van de Poerdam verlaten echter met opgegeven hoofd de Bekercompetitie.

“Het is inderdaad een zware nederlaag geworden, maar in de gegeven omstandigheden was het heel moeilijk spelen” luidt het bij Maarten De Landtsheer. “Het is ook niet abnormaal dat we het onderspit delven tegen een tegenstander die sterk was.”

“Niettegenstaande de zware nederlaag blikken we terug op een mooie campagne. We hebben een reeksgenoot, een ploeg uit derde amateur en een ploeg uit tweede amateur geklopt.”

“We hebben in de voorbereiding op de competitie al leuke dingen laten zien en zijn dan ook stilaan klaar voor de start van de competitie. Uiteraard zijn er altijd werkpunten, maar dat neemt niet weg dat ik er van overtuigd ben dat we een leuke, voetballende ploeg zullen hebben.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk