Het damesteam van BBC Lokeren kampte de voorbije twee seizoenen met heel wat blessureleed. Normalerwijze zou het team het komend seizoen aantreden in tweede provinciale, maar de club besliste om dit niet te doen. We hadden hierover een gesprek met Sandy Plas.

Sandy Plas (BBC Lokeren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was wel degelijk de bedoeling om met ons damesteam aan te treden in tweede provinciale” klinkt het bij Sandy Plas. “Van de vijf overgebleven dames bleven er door blessures en het stoppen met basket slechts twee over. Bovendien werden er twee van onze betere jongeren weggehaald door GO Eagles. Het gevolg was dat we de keuze moesten maken tussen een damesteam in tweede provinciale of een U19 team. Rekeninghoudend met de gegeven omstandigheden leek het ons evidenter om in te schrijven met onze U19 in plaats van met een eerste ploeg.”

“De club heeft tevens beslist om verder te gaan met zowel een heren- als een dameswerking. Ik blijf de U19 coachen, van waaruit we gaan proberen om op termijn terug een eerste ploeg te kneden.”

“Aangezien de coach van de herenploeg gestopt is, heeft men mij gevraagd om deze over te nemen. We zijn vorige week van start gegaan en zaterdag hebben we vijf uur getraind en onze eerste wedstrijd gespeeld en ook gewonnen.”

“Daarnaast blijf ik, samen met Frank D’Haen, ook verder doen met de coördinatie van de jeugd. Dit zijn inderdaad heel wat taken, maar vermits ik bij Panters gestopt ben kan ik mij op één ploeg concentreren. We zijn alleszins klaar voor een nieuw seizoen.”

Basketbal – (M/V) – BBC Lokeren