Een sterk verjongd HK Waasmunster won de voorbije speeldag met 26-31 tegen HC Atomix. Aanstaande zaterdag ontvangen ze HBC Izegem en uiteraard hopen ze tegenover de eigen supporters de punten thuis te kunnen houden.

Coach Jo Bytebier heeft een jong HK Waasmunster onder zijn hoede. Copyright: RV

“Tijdens de zomerperiode hebben we wat spelers zien vertrekken” luidt het bij Jo Bytebier. “Het gevolg is dat we een deel van de ploeg dienen te herbouwen. Dit doen we met spelers vanuit onze Liga 2 ploeg, die nu hun kans krijgen. Daarnaast integreren we ook j18 spelers, ook in onze Liga 2 ploeg zullen we spelers van de j18 klaarstomen.”

“Op Atomix spelen is altijd moeilijk” blikt Jo Bytebier terug. “Zij beschikken over een jonge ploeg en een wedstrijd op zondag zonder hars is zeker niet ons ding. De wedstrijd begon zeer gelijkopgaand. We namen wisselend de leiding. Halfweg wist de thuisploeg toch een kleine kloof te slaan. Gelukkig vonden we na een time-out onze drive terug. We gingen de rust in met één doelpunt achterstand. Tijdens de rust hebben we enkele dingen verduidelijkt en dat hielp. Het tempo en het handbalniveau gingen omhoog, verdedigend was alles terug in orde en aanvallend werd steeds de oplossing gevonden. Het resultaat was dan ook dat we met twee punten naar huis gingen.”

“Nu volgt HBC Izegem” gaat Jo Bytebier verder. “Ik denk dat we in een reeks spelen waar iedereen van iedereen kan winnen. Met wat geluk speel je top vijf, met wat pech moet je vechten voor het behoud. Het zal in elke wedstrijd van details afhangen. Het is onze ambitie om bovenaan mee te draaien. We pinnen ons niet op een plaats, want tijdens het seizoen kan er zoveel gebeuren.”

Handbal – Liga 1 (M) – HK Waasmunster