Eksaarde won met 2-1 van E. Zele B en heeft hiermee zijn eerste drie punten te pakken. Nick Fiers trapte eerst de gelijkmaker tegen de netten. Het was daarna Jonas Van Opstal die de winningsgoal lukte.

Nick Fiers (FC Eksaarde) liet de netten trillen tegen Zele. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De eerste overwinning is natuurlijk altijd fijn en al zeker als het tegen je ex-ploeg is” luidt het bij Nick Fiers. “Ik voetbal nu mijn tweede jaar bij Eksaarde en ik voel mij hier goed. De eerste vijftien minuten speelden we sterk maar konden het niet afmaken. Daarna verliep het spel gelijkopgaand tot in de 45’ste minuut Nikolas De Man onze verdediging verschalkte en met een puntertje, in de verste hoek binnen trapte. Wij hebben dan onmiddellijk de druk opgedreven. Onze coach had gezegd dat tijdens de opwarming bleek dat de bezoekende doelman makkelijk ballen loste. Toen we een vrije trap kregen stond Pelle Knapen achter het kanon en inderdaad de keeper loste de bal en ikzelf was goed gevolgd en scoorde de gelijkmaker. Hierdoor konden we gaan rusten met een 1-1 gelijke stand.”

“De tweede helft verliep vrij rustig tot ik mij vrij draaide en Tomas Van den Berghe alleen op de keeper afstuurde” gaat Nick Fiers verder. “Jonas Van Opstal was gevolgd en toen Tomas goed aflegde trapte Jonas de bal tegen de netten. Ik vind het al bij al een verdiende overwinning, we waren veel gretiger en agressiever. De wil om te winnen was groot bij ons.”

Komend weekend staat ons met de wedstrijd tegen Robur geen makkelijke opdracht te wachten” aldus Nick Fiers. “We mogen ons zeker niet miskijken op hun nul op negen. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. Het is onze ambitie om een stevige middenmoter te zijn, temeer we het dit seizoen doen met eigen spelers en jeugd. We bekijken het match per match en zien wel waar we stranden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde