De eerste zege voor het jeugdige VK Tielrode is binnen. De groen/witten wonnen op het veld van FC Orly Sint-Niklaas met 2-3. Na een halfuur stond het 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld, maar het werd nog spannend toen de thuisploeg de aansluitingstreffer lukte. Tielrode hield evenwel stand en pakte de drie punten mee naar de Durmeboorden.

Tristan Berthels (VK Tielrode). Copyright: RV

 “De eerste helft waren we heer en meester” luidt het bij de 17-jarige Tristan Berthels. “Met twee goals van Farratou Ridouan en eentje van Sem Van Puyvelde waren er voor de rust reeds drie heel mooie doelpunten gevallen. In de tweede helft hebben we het iets moeilijker gehad, maar we hebben uiteindelijk weten stand te houden. Op basis van onze prestatie over gans de wedstrijd gezien, hebben we deze overwinning absoluut verdiend.”

“Onze volgende wedstrijd, tegen SK Sint-Niklaas B, gaan we aanvatten met een gezonde dosis lef en ambitie” gaat Tristan Berthels verder; “We gaan er dan ook alles aan doen om de drie punten in Tielrode te houden en onze supporters de zege te geven. Dit is een nieuw en jong team, maar ik ben ervan overtuigd dat de top tien een realistisch doel is.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode