In de match tegen KSK Grembergen beslechte Juventus Schoonaarde na de rust de wedstrijd in zijn voordeel. De thuisploeg kwam voor langs Maxim Stevens, maar binnen de minuut herstelde Florian Anrys het evenwicht. Met nog een kwartier op de teller zorgde Yannick Boone voor de 2-1. In de slotfase van de wedstrijd legde Pierre Schreurs de 3-1 eindcijfers vast. Komend weekend staat Schoonaarde voor de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Vrasene.

Grisha Bracke (Juventus Schoonaarde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond het een zeer mooie, maar ook deugddoende overwinning” vertelt doelman Grisha Bracke. “De kermis, de jeugddag en bovendien de derby zorgden ervoor dat er veel volk op Schoonaarde was. Quasi de ganse wedstrijd waren we de betere ploeg en creëerden tal van kansen in de eerste helft. Na een twintigtal minuten kwamen we op voorsprong via Stevens, maar amper een minuut later stond het 1-1. Dit gebeurde op een verre inworp waarbij ik de bal, na wat duw- en trekwerk, niet kon vasthouden en deze in de herneming werd binnengetrapt.”

“De eerste vijftien minuten van de tweede helft verliep het gelijk opgaand, al waren de betere kansen voor Schoonaarde. De 2-1 viel na een prachtige vrijschop van Boone, die vlak daarvoor was ingevallen. Het waren voor hem de eerste minuten na acht maand blessureleed. Het was dan ook een zalig moment toen net hij scoorde.”

“De bezoekers besloten daarna een mannetje extra hoger te zetten. Wij wisten enkele malen scherp te counteren en dat leidde tot de 3-1 via Schreurs. Eigenlijk zijn we nooit in de problemen gekomen.”

“Ik verwacht mij zaterdag op Vrasene aan een leuke wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen. Maar zoals elk seizoen is deze verplaatsing bijzonder moeilijk, ik denk niet dat we ons aan cadeaus moeten verwachten. Uiteraard houden we een goed gevoel over aan de winst tegen Grembergen, we gaan er dan ook alles aan doen om deze lijn door te trekken.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Juventus Schoonaarde