Na vijf wedstrijden staat Nidak op een gedeelde derde plaats. Alvast een knappe prestatie van de dames uit Nieuwkerken. Vorige week moesten ze echter in eigen huis de duimen leggen tegen Amigos Zoersel. Inmiddels maken ze zich op om de strijd aan te gaan met VC Herenthout.

Aagje Spildooren (Nidak Nieuwkerken). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Vorig weekend moesten we inderdaad onze meerdere erkennen in Zoersel” blikt Aagje Spildooren terug. “Het is natuurlijk jammer dat we die drie punten verloren zijn. De eerste set kon het alle kanten uit, het was een dubbeltje op zijn kant, maar helaas verloren we die. In de daaropvolgende twee sets nam Amigos de bovenhand, dit in combinatie met het gegeven dat wij onder ons niveau presteerden. Dit leidde tot een terechte overwinning van Zoersel. Als ploeg kregen we geen vat op Zoersel en collectief konden we geen antwoord bieden op hun spel. Ik denk dat we uit deze match geleerd hebben dat we ook dit seizoen elke wedstrijd zullen moeten strijden. Elke week opnieuw zullen we als ploeg een goede prestatie moeten leveren zeker als we in de bovenste helft van het klassement willen – blijven – meedraaien.”

“Morgen maken we de verplaatsing naar Herenthout”, gaat Aagje Spildooren verder. We gaan er als ploeg alles aan doen om die drie punten te pakken. Maar net als tegen elke andere ploeg in onze reeks zal dit niet gemakkelijk worden. We zullen een degelijk niveau moeten halen en werken voor elke bal. Op dit niveau is geen enkele wedstrijd op voorhand gespeeld. “

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken