Na twintig minuten stond het in de wedstrijd tegen Wielsbeke al 2-0 in het voordeel van Avanti Stekene. De bezoekers rechten daarna de rug en wisten uiteindelijk nog een punt in de wacht te slepen. Zaterdag maakt Avanti de verplaatsing naar Rumbeke.

Jess De Rudder hoopt met Avanti Stekene de eindronde te bereiken. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik denk niet dat we tegen Wielsbeke onze beste wedstrijd gespeeld hebben” blikt Jess De Rudder terug. “We speelden zeker niet super, maar stonden inderdaad snel 2-0 voor. De 3-0 werd nadien zelfs nog afgekeurd voor buitenspel. In de tweede helft nam Wielsbeke de wedstrijd in handen. Zij waren vooral gevaarlijk op stilstaande fasen. Zij hebben enkele dubbele meters in hun rangen lopen en we kregen dan ook nog twee goals tegen. We hebben daarna nog wel geprobeerd om er scherp uit te komen, met ondermeer een schot van Nathan Volcerick op de lat. Al bij al denk ik dat de 2-2 de juiste uitslag is.”

Zaterdagavond trekt Avanti Stekene naar Rumbeke, dat momenteel negende staat, vlak achter Wielsbeke. “Persoonlijk weet ik op dit moment nog niet goed wat ik moet verwachten van Rumbeke” gaat Jess De Rudder verder. “Maar als we ons normale niveau halen en we doen wat we moeten dan hoeven we volgens mij van geen enkele ploeg schrik te hebben.”

De Stekenaars zijn alvast sterk aan de competitie begonnen want na zeven wedstrijden staan ze op een fraaie derde plaats. Zij moeten wel Overijse en Voorde-Appelterre voor laten gaan, de kloof bedraagt momenteel vier punten. “We staan inderdaad op een mooie derde plaats” klinkt het tevreden bij Jess De Rudder. “Ons doel is alvast de eindronde halen, maar hoe hoger we kunnen eindigen hoe mooier.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene