Met twee overwinningen in drie wedstrijden mag men bij BBC Bazel tevreden zijn. Zij bekleden momenteel een gedeelde tweede plaats op twee punten van leider BBC Lions Gent. Vorig weekend werd er gewonnen van Silaba Zelzate, het is nu uitkijken naar de uitwedstrijd tegen BBC Eksaarde.

Sander Hogervorst (BBC Bazel). Copyright: RV

“De nieuwe competitieformule zorgt ervoor dat we al van in het begin goed moeten zijn” waarschuwt Sander Hogervorst. “Er is geen tijd om te groeien in de competitie, zeker niet als je de degradatie wil vermijden. Met dat voor ogen ben ik dan ook vroeg met de voorbereiding begonnen. De eerst veertien wedstrijden zijn cruciaal om het behoud te verzekeren, dat is ook meteen onze eerste doelstelling.”

“Onze voorbereiding liep beter dan verwacht” gaat Sander Hogervorst verder. “Ik heb vooral een sterk collectief gezien dat de nieuwe jeugdspelers met open armen heeft ontvangen. De eerste competitiewedstrijd tegen Destelbergen hebben we door een sterke ploegprestatie gewonnen. De tweede match tegen Lions Gent was een moeilijke partij, waarin we het de eerste helft moeilijk hadden. De tweede helft konden we wel winnen, maar niet met genoeg verschil om de kloof te dichten. Vorig weekend hebben we tegen Zelzate gespeeld, een ploeg waarvan we wisten dat ze over twee sterke offensieve spelers beschikken. Die hebben we zo goed als mogelijk aan banden gelegd en in de laatste minuut het laken naar ons toe getrokken.”

“Op Eksaarde weet ik niet zo goed waaraan ik mij mag verwachten” aldus Sander Hogervorst. “We vertrekken dus vanuit onze eigen kwaliteiten. Iedereen kan van iedereen winnen, het zal er dus op aan komen om elke wedstrijd goed te zijn en op volle krachten te spelen. Dat laatste wordt door het uitvallen van één van mijn vaste jongens minder makkelijk. Ik heb er alleszins vertrouwen in dat de ploeg, inclusief de jeugd, dit goed zal opvangen. Het is onze ambitie om vol voor die eerste vier plaatsen te gaan.”

Basketbal – 3de provinciale (M) – BBC Bazel