De toeschouwers hebben in de wedstrijd tussen Oxaco Boechout en Basics Melsele kunnen genieten van heel wat scorend vermogen. Dit duel eindigde, na verlengingen, op 100-106, dit in het voordeel van de Waaslanders. Melsele won tot nu toe zes van zijn acht wedstrijden en staat op de tweede plaats, na leider Guco Lier.

Jens Bouckaert (BBC Basics Melsele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De score is inderdaad niet alledaags, daar waren dan ook verlengingen voor nodig” klinkt het bij  Jens Bouckaert, die zelf goed was voor twintig punten. “We waren in defence niet echt gefocust, aan de andere kant vonden we wel gemakkelijk de weg naar doel.”

“We zijn sterk aan de wedstrijd begonnen, maar konden dat niet doorzetten. Op uitzondering van enkele minuten hebben we vrijwel gans de match enkele punten voorgestaan. Jammer genoeg kon Oxaco Boechout nog verlengingen afdwingen. In die verlengingen liepen we al snel een achttal punten uit. Die voorsprong hebben we gelukkig  kunnen vasthouden tot het einde.”

“Ik denk wel dat we redelijk tevreden mogen zijn met het verloop van de competitie. Met onze tweede plaats staan we op een mooie plaats. Nu volgt met Gembo Borgerhout een ploeg waartegen we dit seizoen nog niet gespeeld hebben. Volgens mijn info spelen ze goed. Het wordt absoluut belangrijk om de punten thuis te houden, zeker met het oog op de tweede ronde.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele