In de uitwedstrijd op SKV Overmere pakte FC Eksaarde de drie punten. De bezoekers wonnen met 0-1, dankzij een doelpunt van Jonas Van Opstal. Volgende week is Eksaarde vrij, op zondag 4 december ontvangen ze dan in eigen huis Klinge.

Jonas Van Opstal (FC Eksaarde, r.). samen met Thomas Van Den Berghe (l.) en Nick Fiers (c.). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, met veel goesting en de wil om te winnen” aldus Jonas Van Opstal. “De eerste helft hebben we gedomineerd. We hebben heel wat kansen afgedwongen, maar jammer genoeg vergaten we ze af te werken. Bij de rust stonden we verdiend 1-0 voor.”

“Na de rust was er meer pressing van de kant van Overmere. Hierdoor was het spel ook meer in balans. Op het eind was het nog spannend, met ondermeer een terecht afgekeurd doelpunt van Overmere. We zijn alleszins blij dat we de overwinning mee huiswaarts hebben kunnen nemen. Ik denk dat velen het met mij eens zijn dat we deze overwinning verdiend hebben. We hebben als ploeg gevochten tot de laatste minuut.”

“Na ons vrij weekend spelen we thuis tegen Klinge, een match waar we zeker naar uitkijken. Voor ons is dit een heel belangrijke wedstrijd en die willen we absoluut winnen. We hebben weliswaar de start van de competitie gemist, maar zijn ondertussen goed op dreef. We hebben als ploeg laten zijn wat we waard zijn, ik vind dat we onverdiend zo laag in het klassement staan. Dat is ook de verdienste van onze trainer, Jean-Marie Van Gysel, die in onze ploeg blijft geloven.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde