KSK Grembergen kwam op het veld van HRS Haasdonk tot tweemaal toe op voorsprong. Toch gaf het in de slotfase van de wedstrijd de zege nog uit handen en verloor met 4-3. We vroegen doelman Ward Smekens om een reactie.

Ward Smekens (SK Grembergen). Copyright: RV

“Er zijn inderdaad heel wat doelpunten gevallen” aldus Ward Smekens. “Als je op verplaatsing drie maal scoort dan moet je eigenlijk die match altijd winnen. We zijn tot tweemaal toe op voorsprong gekomen om deze dan uiteindelijk in de laatste tien minuten nog weg te geven. Enerzijds blaast de scheidsrechter een ongeziene penalty, anderzijds schieten we onszelf in de voet. Het was naar mijn gevoel een wedstrijd die vrij goed op en neer ging, waarin wij in de tweede helft de bovenhand hadden en weinig weggaven.”

“Volgend weekend hebben we een vrij weekend en dat gaat deugd doen. Het is een lang seizoen, zeker als het niet zo vlot draait dan gedacht. Dat vrij weekend is dan ook meer dan welkom om de batterijen terug op te laden. Daarna trekken we dan volle goeie moed naar Kleit Maldegem.”

“Het is correct dat de competitie niet zo goed loopt dan dat wij hadden gehoopt. Het is een feit dat we moeilijk een doelpunt maken. Bovendien geven we zelf te vaak domme doelpunten weg. Nochtans is bij momenten ons voetbal vrij goed, maar we hebben ook al dramatische matchen gespeeld. Als we Grembergen in eerste provinciale willen houden dan moeten we allemaal een tandje bijsteken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Grembergen