Sparta Waasmunster won het voorbije weekend met 2-0 van Juventus Schoonaarde. Voor de tweede maal op rij wist de Waasmunsterse doelman Kjell Buyle-Huybrecht zijn netten ongeschonden te houden. Zaterdagavond speelt Sparta de topper op het veld van leider FC Vrasene.

Kjell Buyle-Huybrecht (Sparta Waasmunster).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Tegen Schoonaarde zijn we scherp aan de wedstrijd begonnen, precies zoals de trainer ons had opgedragen” klinkt het bij Kjell Buyle-Huybrecht. “Het spel ging langs beide kanten goed op en af, al viel er in het eerste kwartier weinig doelgevaar te noteren. Na een snelle tegenaanval stuurde Dennis Geenen de lopende Batuhan Anafarta diep, deze twijfelde niet en trapte binnen. Even later hadden we nog een goede kans, maar Ward Duymelinck besloot over. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de match. Hieruit kwamen enkele doelkansen, waaronder één echte gevaarlijke, maar deze wist ik te redden.”

“De tweede helft begon met een gelijkwaardige strijd. Jammer genoeg zag Dylan Vermeulen zijn schot tegen de paal belanden. Na mistasten in de bezoekende verdediging belandde de bal opnieuw bij Dylan Vermeulen en die trapte, met een heerlijk schot, binnen. Naar het einde toe kwam Schoonaarde nog wat opzetten, maar scoren lukte hen niet meer.”

“Dit betekent dus dat we zaterdag richting Vrasene trekken met een zes op zes. Voor zulk een treffen twee weken op rij de nul houden is ook wel leuk en goed voor het vertrouwen. We kijken alleszins uit naar dit duel, al zullen we er als ploeg moeten staan om Vrasene te kloppen. Zoals steeds gaan we er alles aan doen om de drie punten mee huiswaarts te nemen.”

“Op zich kunnen we met een positief gevoel terug kijken op de voorbije twaalf matchen. We hebben even een kleine dip gehad met daarin de nederlagen tegen Moerbeke, Sinaai en Grembergen. Al vond ik wel dat er tegen Grembergen al opnieuw strijd in de ploeg zat, iets wat we de drie weken daarvoor toch wel wat misten. Gelukkig zijn we er uitgeraakt en dat met een zes op zes en tweemaal de nul. We kijken vooruit en strijd elke wedstrijd voor de drie punten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster