In de herenreeks Promo 2 stonden, met VC Belvoc Belsele en VT Temse, twee ploegen tegenover elkaar die moesten winnen om uit de benarde situatie in het klassement te geraken. Het was VC Belvoc dat won met 3-1 en hierdoor enkele stapjes voorwaarts zet. Aanstaande zaterdag nemen de Belselenaars het op tegen Denderhoutem, dat in zijn laatste twee wedstrijden het onderspit delfde.

De heren van VC Belvoc Belsele A (Foto: RV).

“Het was voor beide teams inderdaad een wedstrijd met een hoge inzet, want beiden wilden af van de rode lantaarn” aldus coach Tom Ruymbeeck. “Door de blessures langs beide kanten was het de meubelen proberen te redden met de beschikbare spelers. Bij Temse ligt hen enigszins anders dan bij ons aangezien zij met een fitte ploeg nog een hele tijd kunnen meedraaien in Promo 2. Bij ons klinkt het minder ambitieus. Wij strijden voor het behoud in Promo 2 om dan volgend seizoen de kaart te kunnen trekken van de aankomende talentvolle jeugd. Aangezien onze huidige kern heel wat pensioengerechtigde spelers kent zien we volgend seizoen wellicht een totaal nieuw Belvoc.”

“In de eerste set werden de recepties goed gebracht en liep het zeer vlot. Met Wout Van Aken op de pas en ouderdomsdeken Wim Verschooren in het midden hadden we zeer veel aanvalsdreiging. Tegen een sterk blokkerend Temse was het op de hoeken nog wat zoeken, maar de kloof was snel groot genoeg om die set binnen te halen. In de tweede ging het wat moeizamer, onze recepties waren een pak minder accuraat, waardoor onze dreiging minder was. VT Temse tankte hieruit duidelijk vertrouwen en pakte die tweede set.”

“Met Arnaud Carlier op de pas konden we, in set drie, terug wat vertrouwen krijgen in de ploeg. Na een spannend slot konden we met het kleinste verschil het laken naar ons toe trekken. In de laatste set sloegen we met Arnaud Carlier aan de opslag in één ruk een grote kloof. Bij de bezoekers liepen de frustraties hoog op waardoor de foutenlast de hoogte in ging. Hiermee pakten we drie broodnodige punten.”

“Onze volgende wedstrijden starten we opnieuw zonder veel ambitie. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer onze beperkte kern goed draait we alle ploegen in onze reeks aan kunnen. Door blessureleed mag er echter niet veel misgaan om tijdens de wedstrijd nog te kunnen schakelen.”

Volleybal – Heren Promo 2 (M) – VC Belvoc Belsele