De Sint-Niklase derby tussen SK Sint-Niklaas en FC Sint-Niklaas is geëindigd in het voordeel van deze laatste. We vroegen FC-doelman Dieter Vercauteren om een reactie.

Dieter Vercauteren (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“Gelet op de gladheid van het veld, dat bovendien zeer hard lag, was het voor geen van beiden een makkelijke partij” luidt het bij Dieter Vercauteren. “Toch hebben we collectief een heel goeie wedstrijd gespeeld. In de eerste helft hebben we heel wat kansen gecreëerd en achteraan hebben we quasi niks weggegeven. We zijn gaan rusten met een 0-1 stand, maar niemand zou verbaasd geweest zijn als het 0-3 of zo had geweest.”

“Kort na de rust zijn we dan toch 0-2 voorgekomen en namen we de match in handen. Maar dan viel onverwacht en een beetje ongelukkig de 1-2, waarbij ikzelf een afgewaaide voorzet verkeerd inschatte. Na nog een grote kans voor ons, kon SK Sint-Niklaas dan toch gelijk maken. Gelukkig waren we niet aangeslagen en binnen de minuut scoorden we de 2-3 en kort daarna de verlossende 2-4. Als je de ganse wedstrijd bekijkt denk ik wel dat dit een correcte uitslag is.”

“Als ik terugblik op de eerste helft van de competitie dan kan je stellen dat we een beetje een moeilijke start hebben gekend. Daarna hebben we als ploeg laten zien over welke kwaliteiten we beschikken. Helaas hebben we het in sommige wedstrijden toch nog laten afweten en dat heeft ons een aantal punten gekost. Ik denk dat het toch mooi is om dit jaar in de top vijf te kunnen afsluiten. Na de jaarwisseling volgen er nog veertien wedstrijden, er kan dus nog veel gebeuren.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Sint-Niklaas