De spanning was te snijden in de Baasroodse Panterhal voor het duel tussen Panters Baasrode en Basket Team Waregem B. Het werd uiteindelijk een nipte 67-65 overwinning voor de thuisploeg.

Moustafa Madany (BBC Panters Baasrode). Foto: Dorien Verhulst.

“Het was tot en met de allerlaatste seconde een mega spannende wedstrijd” aldus Moustafa Madany. “Ik had het eerlijk gezegd ook zien aankomen. Door blessureleed en ziekte van een aantal spelers hebben we zeer hard moeten vechten. In het eerste quart zijn we gestart met een 14-20 achterstand. Daarna zijn we wakker geworden en was onze verdediging ook actiever. We hebben in het tweede quart een grote sprong voorwaarts gemaakt van negentien punten. We zijn uiteindelijk de rust ingegaan met een voorsprong van vijf punten (33-28).”

“Op zulke momenten is het belangrijk om nederig te blijven, temeer ze ons tijdens het derde quart snel terug inhaalden. In het laatste quart zijn we gefocust gebleven en hebben we een tandje bijgestoken. Zelf moest ik zeer aandachtig zijn aangezien ik al vier fouten had gekregen. Uiteindelijk hebben we deze match met twee punten verschil gewonnen. Op die manier hebben we dit jaar mooi kunnen afsluiten.”

“We zijn dit seizoen gestart met veel energie en met een heel sterke kern. Panters was voor mij een nieuwe club, maar ik voelde mij al snel goed in de ploeg. Jammer genoeg waren er al vrij snel vier spelers out, maar dat is zeker geen excuus want wij zijn Panters en wij blijven vechten.”

“Wij hopen dat in 2023 een paar spelers hersteld zijn, zodat we stilaan terug voltallig worden. De competitie is nog lang, maar ons doel is om kampioen te spelen of toch zeker top drie te spelen. We beseffen heel goed dat de tegenstanders in tweede landelijke heel sterk zijn, hard trainen en vechten tijdens de wedstrijden is dan ook de boodschap.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode