Bij het ambitieuze Robur waren ze best tevreden dat ze met een overwinning de winterstop kunnen ingaan. Robur won op het veld van Rupelmonde met 0-1, dankzij een strafschopdoelpunt van Jens Bogaert. Het staat in de rangschikking op de tweede plaats, met een verschil van vier punten op SV Blauw Wit Temse.

Jens Bogaert (KVK Robur).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na een kleine dip wisten we dat het belangrijk was om met een zege de winterstop in te gaan” luidt het bij Jens Bogaert. “We wisten dat het op een moeilijk te bespelen veld, tegen een ploeg met veel karakter en weinig voetbal, dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We hebben gans de wedstrijd dominant gevoetbald, maar konden niet snel scoren. Naar gelang de tijd vorderde werd dat ook steeds moeilijker. We hebben gevoetbald met veel inzet en bleven kansen creëren, alleen ontbrak het ons aan dat tikkeltje geluk.”

“Jammer genoeg werd ons in de eerste wedstrijdhelft een 100% penalty onthouden. We zijn stevig blijven doorduwen om toch maar dat goaltje te scoren. Met nog een klein kwartier te spelen kregen we een goede actie van Vince Van Laere waarbij de Rupelmondse verdediging in de fout ging. Hierop kregen we een terechte strafschop. Bij deze toch wel belangrijke penalty heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Gelukkig wist ik deze goed binnen te trappen en stond de 0-1 op het bord. Dit was een hele opluchting voor ons, het deed deugd om nog eens de drie punten te pakken.”

“Op zich kunnen we terugblikken op een goede eerste helft van de competitie. We zijn best tevreden met onze tweede plaats in het klassement. Het is duidelijk dat we met ons voetbal en onze inzet elke ploeg in onze reeks kunnen verslaan. Ook na de jaarwisseling gaan we elke week voluit strijden voor de overwinning. We gaan nu genieten van de welverdiende rust. In het nieuwe jaar begonnen we met een thuiswedstrijd tegen Baasrode. Die match moet en willen we uiteraard winnen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur