Het in puntennood verkerende SVE Bazel is er gisteravond ingeslaagd om de derby tegen KJV Kruibeke te winnen met 3-1. Het wordt uitkijken of de mannen van SVE Bazel hier voldoende vertrouwen kunnen uitputten om komend weekend FC Vrasene punten te ontfutselen.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel) was zeer tevreden na de derby tegen KJV Kruibeke. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn zeer scherp en overtuigend gestart, met enkele halve kansjes langs Dries Stuer en Ibra Madah” aldus een tevreden Filip Strobbe. “Rond het halfuur scoorde Ruben Stuer, met een knap en hard afstandsschot. Kruibeke was enkel gevaarlijk op stilstaande fasen. Ook in de tweede helft zijn we goed van start gegaan. Op een prima getrapte corner van Dries Stuer kopte broer Ruben Stuer de bal netjes binnen.”

“Hierna hadden we de controle over het wedstrijdgebeuren tot in de 81ste minuut Daan Van Droogenbroeck kon milderen van op de stip. Maar amper twee minuten later kon Dries Stuer de bevrijdende 3-1 scoren, op een pas van Bart Larchanché.”

Het was een knappe en overtuigende collectieve prestatie. Ik ben heel blij voor de groep. Hopelijk geeft deze zege, maar vooral de prestatie, de nodige boost voor de wedstrijd van zaterdag op Vrasene. Toch blijf ik realistisch, ik ben dan ook benieuwd of de groep hier een verlengstuk aan kan breien. Ik hoop het alvast.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel