Zaterdagavond was de spanning te snijden in het duel tussen VC Gimm-e Waasland Kruibeke A en het nummer drie Volley Guibertin. Het waren uiteindelijk de Waaslanders die met 3-2 wonnen en zich daardoor handhaven in de buik van het klassement. Komend weekend nemen ze het op tegen hekkensluiter Wolvertem Sporting.

Logo VC Gimm-e Waasland Kruibeke (RV).

“Na verlies in de eerste set hebben we, via Stijn De Brabander, de opslagdruk omhoog getrokken” aldus coach Kurt Maes. “Via aanvallen van ondermeer Alexander Bossuyt en Jitse Maes haalden we de spannende tweede set binnen. In de derde set ging het lange tijd gelijk op, al scoorde Guibertin vlotter. In de vierde set kwamen we op achterstand, maar na een spannend setverloop, via scores van Elias Heenen, opslagen van Kasper Van Raemdonck en blocks van Bas Vercammen, slaagden we erin om die set naar ons toe te trekken. In de laatste set hebben we op een hoog niveau gespeeld en gingen de bezoekers onderuit.”

“We mogen ons tegen Wolvertem zeker niet verkijken op het klassement. Zaterdagavond zijn zij verrassend uit de hoek gekomen en zijn we met 0-3 gaan winnen op de vierde in onze reeks. Het is dus toch best wel een gevaarlijke match. Het is ook afwachten hoe het met Jeroen Muyldermans zal zijn, aangezien hij zich op het einde van de match tegen Guibertin geblesseerd heeft.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A