KVK Robur won het voorbije weekend de inhaalwedstrijd op FC Eksaarde met 0-1. Het was kapitein Thijs Burghgrave die even voorbij het uur, vanop de stip, het enige doelpunt van de wedstrijd op zijn actief schreef. De komende speeldag ontvangt Robur het nummer zes in de rangschikking, SKV Overmere.

Jordy Verleysen (KVK Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Onze coach had ons vooraf meermaals op het hart gedrukt dat we ons op Eksaarde niet aan een gemakkelijke wedstrijd moesten verwachten” aldus doelman Jordy Verleysen. “Dat bleek al snel ook zo te zijn. We zijn in de eerste helft minder goed van start gegaan, maar daarna hebben we ons wel herpakt. Dat loonde ook want we hadden veel balbezit en wisten enkele halve kansen af te dwingen, evenwel zonder veel doelgevaar.”

“In de tweede helft zijn we een paar keer goed weggekomen, maar op een tegenaanval kregen we ingevolge een handspel een strafschop. Deze werd feilloos omgezet door Thijs Burghgrave. Daarna hebben we, door onze goede organisatie in de verdediging, deze match kunnen uitspelen. Zo namen we dan de drie punten mee naar Moerzeke.”

“Volgende week komt Overmere op bezoek, in de heenmatch zijn we daar gaan verliezen met 3-0. Ik verwacht mij aan een geduchte tegenstander, het is een ploeg met veel wilskracht. Het is aan ons om week na week te bewijzen dat we terecht op die eindrondeplaats staan, ongeacht tegen welke ploeg we spelen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur