Vorig weekend kwam FC Daknam niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Laarne-Kalken B. Zo blijven ze nog steeds ongeslagen in 2024. Ook komende zondag, tegen VOS Reinaert, hopen Branco Van Theemsche en co die reeks zonder nederlagen door te trekken.

Branco Van Theemsche (FC Daknam).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We wisten op voorhand dat Laarne-Kalken B een moeilijke opponent ging zijn. In de tweede periode staan zij immers op de tweede plaats”, klinkt het bij Branco Van Theemsche. “In de beginfase geraakten we maar moeilijk in ons spel. Gelukkig kon Mats Sluijter na een kwartier spelen de openingstreffer maken. Vervolgens begonnen we te voetballen en kregen we toch wel wat mogelijkheden om de score te verdubbelen. De gelijkmaker viel net voor de rust. Van buiten de grote rechthoek maakte Mohamed El Hamdaoui, de broer van onze geblesseerde speler Anass El Hamdaoui, een geweldige goal. Na de break kregen we het weer wat moeilijk. Laarne-Kalken B kreeg een aantal kansen die onbenut bleven. Wij kwamen terug in ons spel en creëerden kans na kans. Na een afgekeurde goal konden we via de ingevallen Lukas Impens alsnog de 2-1 maken. Daarna moesten we gewoon blijven voetballen en niet terugplooien. Er volgden nog enkele uitstekende kansen, maar die konden we niet benutten. Op het einde kregen de bezoekers nog een vrije trap, waarop de 2-2 viel. Dit puntenverlies is zuur, maar we moeten blijven werken om ons uiteindelijke doel binnen te halen. Onze kern is zeer sterk. We moeten dit seizoen mooi afsluiten door alles te geven voor elkaar en de titel binnen te halen.”
De tegenstander van FC Daknam komende zondag, VOS Reinaert, kan de punten goed gebruiken. “We gaan alleszins scherp moeten starten”, zegt Van Theemsche. “We gaan ze deze keer niet mogen onderschatten. Ze staan dan wel voorlaatste, maar ik denk niet dat het voor hen een terechte positie in de stand is.” Bovenin lijkt de top twee al vast te liggen. “De strijd voor plaats één en twee zal inderdaad uitgevochten worden tussen ons en Hardy Waasmunster. Maar wij gaan volop voor die eerste plaats en de bijhorende titel.”